Látogatási tilalom van az összes szegedi klinikán (frissítve)

A figyelőszolgálatokba bevont orvosok megállapítása szerint Szegeden elkezdődött az influenzajárvány. Ezért a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi egységénél elrendelték a látogatási tilalmat.
Vass Imre

2023. január 20. 12:30

Látogatási tilalom van az összes szegedi klinikán (frissítve)

Bosnyákovits Tünde, a Csongrád-Csanád vármegyei tisztifőorvos a Rádió 88-nak elmondta, a tilalom a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban valamennyi telephelyén, valamennyi fekvőbeteg-szakellátást nyújtó szervezeti egységében, és a deszki kórházban érvényes. A szabály visszavonásig marad hatályban.

 

A Klinikai Központ tájékoztatása szerint, a súlyos állapotú betegeknek, kiskorú betegnek, szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon. Azonban csak egészséges, légúti megbetegedés tüneteit nem mutató hozzátartozó tartózkodhat a beteg mellett! A szülőszobán a kísérő számára javasolt a tervezett szülést megelőzően legalább 14 nappal felvenni az influenza védőoltást.  - írta a Rádió 88.

 

Az orrot és szájat eltakaró maszk használata minden látogatónak továbbra is kötelező az egészségügyi intézmények területén.

 

Fotó: Rácz Csaba