László Róbert a Témában: Törvény mondja ki, nem követ el bűncselekményt, aki fiktív lakcímet létesít

A Political Capital választási szakértője szerint voksturizmus sajnos eddig is létezett, csak lehetett egy olyan illúziónk, hogy aki ebben részt vesz, az bűncselekményt követ el. Ez az illúzió veszett most el.
Garai Szakács László

2021. november 17. 13:42

László Róbert a Témában: Törvény
mondja ki, nem követ el bűncselekményt, aki fiktív lakcímet
létesít

Az eddigieknél is szélesebb kapukat nyithat majd a voksturizmus előtt egy frissen megjelent törvénymódosítás. E szerint ugyanis az állandó lakhelynek már nem kell feltétlenül megegyeznie azzal, ahol a bejelentő valójában tartózkodik, tehát ha valaki például határon túl él, akkor is szavazhat majd egy magyarországi egyéni választókerületi jelöltre, ha valójában nem lakik ott; csak papíron.

 

László Róbert felhívta a figyelmet arra, a friss módosítás kivette a büntető törvénykönyvből ennek a tettnek a szankcionálását. A Political Capital a TASZ-szal közösen három és fél éve követeli az adatok kiadását a Belügyminisztériumtól, eredménytelenül.

 

– Biztos vagyok benne, nagyon sok választópolgárt érint ez a törvénymódosítás, akár a belső, akár a külhoni voksturizmusban. Ezt a problémát nem lehet elbagatellizálni – jegyezte meg a választási szakértő. László Róbert arról is beszélt, biztos, hogy van rejtegetni valója a kormányzatnak ebben a kérdésben.

 

László Róberttel Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója beszélgetett. Nézzék meg (újra) az interjút!

Tovább olvasom

Címlapon

mutasd mind