Lassan újra március van – mindenhogyan

Két hét telünk van, papíron, naptár szerint. De már ma olyanok az időjárási körülmények, mint a „papiros” tavasz első hónapjában. Ez, persze, februárban nem akkora látványosság, mint december végén meg januárban. Lényeg: ma szép időnk lesz!
Garai Szakács László

2023. február 15. 06:51

Lassan újra március van –
mindenhogyan

Két napig anticiklon alakítja időjárásunkat, ennek köszönhetjük a nyugodt, napsütéses időjárást. Felhők is csak tévedésből lesznek a szegedi égbolton. A levegő mínusz négy fokról melegszik fel kilenc fokig, éjszaka mínusz egy fokban alhatunk majd el. A szél csak lengedez, cserébe a szélrózsa majdnem minden irányából fújdogál ezen a szerdán egy kicsit.

 

A levegőminőség ma is közepes, tegnaphoz képest még romlott is egy kicsit. Az allergén növények közül a mogyoró továbbra is nagyon lelkesen szórja a magvait, de a ciprus- és tiszafafélék is úgy gondolták, ideje egy kicsit újra – átvitt értelemben is – jobban megrázni a pollenfát...

 

 

Szép az időnk ma is, ha teheti, ne siessen egyből haza munka után! Megéri sétálni, szétnézni egy kicsit a napsütötte Szegeden.