Lassan teljes lesz a Dóm téri Chicago szereposztása: Janza Kata börtönőrt, Mészáros Máté hiszékeny férjet alakít

A hazai színházi világ neves alkotóinak, elismert művészeinek közreműködésével mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékokon idén augusztusban, a fesztivál történetében először a Chicago című musicalt.
Rafai Gábor

2022. április 22. 16:31

Lassan
teljes lesz a Dóm téri Chicago szereposztása: Janza Kata börtönőrt, Mészáros
Máté hiszékeny férjet alakít

John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világhírű alkotása augusztus 12-én, sztárszereposztással debütál a Dóm téren Béres Attila rendezésében. 

 

A főszerepekben óriási népszerűségnek és komoly szakmai elismertségnek örvendő művészekkel találkozhat majd a közönség. A revüsztár kettős gyilkos, Velma Kelly szerepében Ónodi Esztert láthatják a fesztivál nézői, akit Billy Flynn ügyvédként Nagy Ervin képvisel majd. Morton Mama dögös börtönőrszerepében Janza Kata tér vissza Szegedre.

 

A művészek többsége nem először lép a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára: Nagy Ervin a Leányvásár és a Marica grófnő operettekben mutatta meg sokoldalú tehetségét.

 

 

A Jászai Mari-díjas Ónodi Eszter olyan nagyszabású prózai előadásokkal látogatott Szegedre, mint a III. Richárd és Az ember tragédiája. 

Janza Kata pedig közönségkedvenc musicalekben volt látható a Fogadalmi templom előtt felállított óriási színpadon: a Rudolf, a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom, a Jekyll és Hyde, az Elfújta a szél, az Apáca Show és természetesen az Elisabeth főbb szerepeiben már megszerethette a szegedi közönség.

 

 

A Chicago Dóm téri sztárszereposztását az idén bemutatkozó művészek teszik teljessé. Március elején az alkotók százötven tehetséges jelentkezőből választották ki a Domján Edit-díjas Czakó Juliannát, aki a hírnévre vágyó Roxie Hart szerepében csatlakozhat a szereplőgárdához. 

 

 

A Jászai Mari-díjas Mészáros Máté Amost Hartot, Roxie jóravaló, ám kissé hiszékeny férjét alakítja majd.

 

A Konferanszié szerepében pedig a népszerű stylist, műsorvezető, látványtervező, Lakatos Márk foglalja egységbe és közvetíti a pergő eseményeket.

 

 

Az előadás egészen egyedi koncepcióval közelíti meg a világszerte ismert, de a Szegedi Szabadtéri Játékokon még sosem játszott történetet. Béres Attila rendezésében nemcsak az igazságszolgáltatás és a showbiznisz olvad egybe a színpadon, beemeli legsajátabb hétköznapi valóságunkat, a paneldzsungelek érzelmileg is sivár miliőjét. Univerzális mondanivalója mellett is sok izgalmas megoldással kacsint ki a „magyar valóságra”.

 

A meglepetésekkel teli előadást hat estén láthatják majd a Szegedi Szabadtéri nézői, és augusztus 20-i alkalmával ez a produkció zárja majd a 2022-es évadot a Dóm téren.