Lassan iskolás lesz a szegedi D2

Média, zene, tánc, információátadás és készségfejlesztés – ezekkel foglalkozik a D2 ifjúsági szervezet. Hat esztendő alatt sokaknak segítettek, ez a tervük a jövőben is.

2019. december 06. 19:39

A Dózsa utca 2. szám alatt működik az intézmény, ezért lett D2 a neve – aki esetleg ezt nem tudta volna. De nem ezért érdekes a D2, hanem azért, mert

olyan módszerekkel szólítják meg a fiatalokat, ami nekik megfelel.

Ez evidenciának tűnik, de nem az, hiszen szinte minden ezen múlik.

A D2 lényege, hogy alapvetően a hozzájuk csatlakozó fiatalok formálják az intézményt, ezért maguknak érzik az itt történő programokat, klubfoglalkozásokat.

Nagyon sokan vannak itt és kedvesek. Ha valaki nehezen tud beilleszkedni, akkor nyugodtan jöhet ide. Ha valami problémánk van, például tanulási nehézségeink akadnak, akkor itt segítenek – mondta Kujundzsity Márk.

A D2-ben médiás képzést, zenét és táncot érintő klubfoglalkozásokat tartanak, a lehető legkisebb kötöttség nélkül, de sok fiatal itt találkozik először állásinterjú-szimulációval és életrajzírással is.

„Az életre is felkészítünk a szaktudás mellett” – foglalta össze a lényeget Vörös B. Zoltán, a D2 ifjúsági koordinátora. Hozzátette: rengeteg információval rendelkeznek a fiatalokról, ezért más szervezeteket is segítenek a munkájuk során.

„Európai uniós, Erasmus pluszos információkkal is segítjük az iskolákat és a civileket is, munkatársainknak jelentős tapasztalata van a pályázatírásban is” – mondta Vörös B. Zoltán.

(fotók: Szabó Luca)