Lassan 100 százalékos a feldolgozottság, a külföldi szavazatokkal nyert az egy mandátumot az ellenzék (frissítve)

Szombat délutánra több szavazókörben is 100 százalékos lett a feldolgozottság, mivel folyamatosan számolják meg a külképviseletekről hazahozott, külföldön leadott illetve átjelentkezett szavazatokat.
Vass Imre

2022. április 09. 20:06

Lassan 100 százalékos a feldolgozottság, a külföldi
szavazatokkal nyert az egy mandátumot az ellenzék (frissítve)

A nem Magyarország területén tartózkodó választók a 145 külképviselet egyikén adhatták le szavazatukat a lakóhelyük szerinti választókerület jelöltjeire. Ezeket a voksokat csütörtök délutánig Magyarországra szállították, a hétvégén pedig megszámolják őket.

 

A kora délutáni állás szerint az újonnan megszámolt szavazatoktól változott némileg a mandátumok eloszlása a parlamentben, úgy néz ki, egy plusz helyet már nyert az ellenzék a korábbi állapothoz képest. Így délután fél 3-as állás szerint bejut a momentumos Bedő Dávid, aki 38. a közös listán, a Fidesz-KDNP-nél pedig kiesik Pesti Imre, aki 54. a listán. Ez így 135 mandátum a kormánypártoknak és 56 mandátum az ellenzéknek.

 

Egyéni körzetek közül viszont van még olyan, ahol fordulót hozhat a szombati számlálás, különösen a budapesti 13-as oevk, ahol mindössze 38 szavazattal nyert Szatmáry Kristóf (Fidesz-KDNP) Vajda Zoltán (Egységben Magyarországért) előtt. Szatmáry ettől még mindenképp bent lesz a parlamentben, hiszen befutó helyen szerepelt a listán.

 

Frissítve:

 

Közben kiderült, hogy az ellenzék jelöltjének, Vajda Zoltánnak sikerült fordítania az eredményen.

 

Címlapon

mutasd mind