Larry, a juhászfiú óriás lesz – premier a Belvárosi Moziban

A kritika az idei év egyik, ha nem legerősebb magyar filmjének harangozta be a most mozikba kerülő Larryt. A Belvárosi Moziban csütörtökön este debütál a film, nem is akárhogyan.
Bod Péter

2022. december 01. 10:51

Larry, a juhászfiú óriás lesz – premier a Belvárosi Moziban

A film színvonalát már előre jelzi, hogy két főszereplője Thuróczy Szabolcs és Vilmányi Benett. Thuróczy Szabolcs szinte már felsorolhatatlanul sok filmben szerepelt, legyen elég az Aranyéletre, a Presszó, a Valami Amerika 3, a Bűnös városra utalni. Kevesebben tudják, hogy Thuróczy Szabolcs a szegedi egyetem jogi karán tanult, és itt államvizsgázott 1996-ban.

 

A Larry főszereplője a huszonegyéves Ádám (Vilmányi Benett), aki juhászként dolgozik, erőszakos apjával (Thuróczy Szaboccsal) él együtt, és egyszerre küzd szorongással és dadogással. Rapszövegeket fabrikál, és közben rájön, hogy ezekkel frusztráció it is orvosolni tudja. Helybeli sikerei után országos tehetségkutatóra jelentkezik, ami számára különös próbatételnek bizonyul.

 

A Belvárosi Moziban csütörtökön 18 órától bemutatott film után pódiumbeszélgetésen a film rendezője, Bernáth Szilárd és a film producere, Muhi András beszélget Csomán Sándor filmkritikussal, aki rendszeresen ír filmkritikákat a szeged.hu-ra és egyik beszélgetőtárs a Mozizgatunk podcastben.