Lábonálló gabona égett Kübekházán

A tűzoltók már körülhatárolták a tüzet. Traktorok körbe is tárcsázták a lángoló gabonát.
Garai Szakács László

2022. június 20. 16:36

Lábonálló gabona égett Kübekházán

Húsz hektáron égett le a lábonálló gabona Kübekháza külterületén. A szegedi és a ruzsai hivatásos, valamint a sándorfalvai önkéntes tűzoltók körülhatárolták a lángokat.

 

Nemcsak Kübekházán, többfelé kapott lángra a szántóföld:

  • Martfű külterületén tizenöt hektáron égett a lábon álló gabona és öt hektáron a tarló. Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűz betört a közeli zártkertekbe is; egy 10 négyzetméteres melléképületet teljes egészében elpusztítottak a lángok, illetve felrobbant egy gázpalack is. Senki nem sérült meg.
  • Szintén több hektáron ég a lábon álló gabona és a tarló Makó-Rákos külterületén. A lángok veszélyeztetik a Körös-Maros Nemzeti Park védett területét és egy közeli szarvasmarhatelepet. A 4-es, kiemelt fokozatú tűz oltásában mintegy harminc tűzoltó és több erőgép is részt vesz. Utóbbiakkal igyekeznek körültárcsázni a területet, de a munkát nehezíti a föltámadó szél – közölte Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

Nyitóképünk illusztráció, ez a gabona öt hektáron égett Kaszaper és Tótkomlós között. Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala

 

(MTI)