Kuruzslással vádolják, a vádlott meg van döbbenve az őt feljelentőkön

Nem fogadta el az ügyész felfüggesztett börtönre tett indítványát a vádlott az előkészítő ülésen, így tanúk meghallgatásával májusban folytatódik a per.
Szlavkovits Rita

2023. március 22. 10:41

Kuruzslással vádolják, a vádlott
meg van döbbenve az őt feljelentőkön

Orvosi végzettség nélkül mérte fel az állapotát a különböző betegséggel hozzáfordulóknak, majd kezeléseket ajánlott számukra, ezért 5–20 ezer forintot kért a hetvenegy éves szegedi férfi. Kuruzslással vádolta meg az ügyészség, miután feljelentették, és a hatóságok kivizsgálták az ügyet. A vádlott nem fogadta el az ügyészség ajánlatát, szerinte döbbenetes, hogy kuruzslással vádolták meg.

 

Az előkészítő ülésen a vádlott, bár az ártatlanságát majd a tárgyaláson kell bizonyítani, mondott pár mondatot az őt ért vádakról. A vádlott szerint őt rosszindulatúan jelentette fel egy magánszemély, de ő maga tudna a bíróság elé citálni több olyan tanút, akik hosszan beszélnének arról, hogyan segített rajtuk. A vádlott a súlyos vádakba belebetegedett, mert még soha nem került szembe a törvénnyel, a tevékenységéről soha nem állította, hogy azt ő orvosként végzi, ezzel nem tévesztett meg senkit. Tevékenységét soha nem reklámozta, nem hirdette.

 

A vádlott hosszan kifejtette azt is, hogy az orvostudomány nem foglalkozik műszaki megoldásokkal, szerinte ez azért van, mert a gyógyítást a gyógyszeripar irányítja. Ő maga mérnök, nem is vizsgált, és nem kezelt senkit. A diagnózist az orvosok állították fel, ő maga csak ezeket elemezte technikai eszköz segítségével. A vádlott meggyőződése, hogy a rezgések mérésével a kórokozók kimutathatók, ezt már elődei is bizonyították. Egy kétmillió forintos készülék a kórokozók kiirtásában segített.

 

Megvizsgálják, hogy hány kilohertzen rezeg a kórokozó, majd ráengedik a sejtfal frekvenciájának a sokszorosát, és ez szétrobbantja a kórokozó sejtfalát – leegyszerűsítve így magyarázta a vádlott a műszaki megoldást, amellyel fájdalom és mellékhatások nélkül gyógyulhattak az ügyfelek, és szerinte a többségnek nem is adódott panasza ezzel kapcsolatban.

 

A Szegedi Járásbíróságon Nánási Illés, az eljárást vezető bíró azzal zárta le az előkészítő ülést, hogy az eljárást május közepén tárgyalással folytatják, ahol egész nap tanúkat fognak meghallgatni.