Külvárosi Mozi Piknik: kicsi lett a rét

Biztosra ment a Szetáv, a Mondolo Egyesület és a Belvárosi Mozi, de nagyon jól tették, hiszen így kell elindítani egy nyári ingyenes programsorozatot.

2020. július 15. 21:39

Fontos frissítés: Vilmosról közben kiderült, francia bulldog. Elnézést, hogy lemopszoztuk.

 

Korábban írtuk:

A Mamma Mia! című filmet Vilmos is látta legalább háromszor – az utóbbi két hétben. Vilmos egyébként egy mopszszerű jószág, aki volt olyan jófej, és elhozta a gazdáját az első vetítésére a Külvárosi Mozi Piknikre. A Fűtőmű utcai Szetáv fűtőműre fölfújt televíziót először „kapcsolták” be, és egyből kiderült, jó ötlet volt:

Vilmos érdeklődik. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

 

  • jó volt az idő,
  • ingyenes volt a program,
  • és elég nagy volt a rét.

Legalábbis annak tűnt, elsőre. De az ötletgazdák – a Szetáv, a Mondolo Egyesület és a Belvárosi Mozi – nem nagyon kaphatnak nagyobb dicséretet annál, hogy már háromnegyed kilenckor egymást érték a pokrócok a füvön. Mert a Mamma mia! egyike azoknak a filmeknek, amelyeket akárhányszor meg lehet nézni, nem kapcsol el (egyből) az ember, ha éppen belebotlik valamelyik filmismétlőadón. Ekkora tévében pedig blue rayről(, bővített változatot) nézni nem minden nap lehet.

A második dicséret a vetítés végén jött. Szinte hallottuk, hogy Meryl Streep „belülről lefejeli” a fűtőműre festett tévét a film végén, amikor megkérdezi, kérünk-e ráadást. A kért ráadásra pedig ez történt.

Igen, egymás után, álltak föl a takarókról a nézők, és kezdtek el táncolni a Waterloo-ra.

Most három hét szünet, aztán jön hat film egymás után.

Menjenek ki időben, fél kilencre a legjobb helyek már elfogynak. Egyébként is, az effajta piknikezés kicsit ahhoz hasonlatos, mint mikor hosszabb vonatútra indulunk: fölszállunk a szerelvényre, és egyből megesszük a szendvicseket, a merészebbek a csirkecombokat. Itt is ilyesmivel indult a mozi: szendvicsekkel, süteményekkel, pezsgővel, borral, eperrel. Ez is hozzátartozik, sőt ez az igazán fontos. A filmet úgyis láttuk már. De szabad ég alatt, estefelé egy kicsit ücsörögni a fűben – ez viszonylag ritkán fordul elő.

A további filmek

július 18.:
Ready Player One
július 25.: Gru
augusztus 1.: Üvegtigris
augusztus 8.: Csinibaba
augusztus 15.: Indiana Jones
augusztus 22.: Kaliforniai álom

Garai Szakács László

Címlapon

mutasd mind