Kultúrvárót alakított ki a MÁV és a Somogyi-könyvtár a Nagyállomáson

A jövőben a vonat indulásáig olvasgatással tölthetik az időt az utasok a szegedi Nagyállomáson. A váróteremben, a vasúttörténeti kiállítással szemben olvasótermet rendeztek be. Az utazás során sem kell unatkozni: a kiválasztott könyvet akár magukkal is vihetik az olvasók.

2020. szeptember 16. 12:09

Kultúrvárót alakított ki a MÁV és a Somogyi-könyvtár a Nagyállomáson

Az olvasóterem minden nap hajnali 4 órától este fél 12-ig tart nyitva, de nemcsak helyben lehet olvasni, akár a vonatra is magukkal vihetik az olvasók a kiválasztott könyvet, a szervezők kérése csupán annyi, hogy lehetőség szerint hozza vissza, esetleg pótolja egy másik kötettel.

A Kultúrváró érdekesége az is, hogy közvetlenül a várócsarnokban fölállított zongora mellett található: a hangszert, akárcsak az olvasótermet, bárki, szabadon használhatja.

A Kultúrváró a MÁV Zrt., a MÁV-Start Zrt. és a Somogyi-könyvtár összefogásával valósulhatott meg (fotó: Csáki László Csaba)

A Kultúrváró köteteit a Somogyi-könyvtár ajánlotta föl a MÁV Zrt.-nek és a MÁV-Start Zrt.-nek, olvasói ajándékkönyvekből, valamint olyan feleslegessé vált dokumentumokból, amelyekből több példány is hozzáférhető a könyvtár állományában.

„Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha nincs egyedül” – a Kultúrváró plakátján Carlo Goldoni gondolatával hívja fel a vasút új szolgáltatására a könyvbarát utazóközönség figyelmét.

rag