Kultúrházakat, könyvtárakat, múzeumot zárnak be, lekapcsolják a díszkivilágítást Nagykanizsán

Az önkormányzati irodákban 20 foknál nem lehet melegebb.
Cservenák Zoltán

2022. október 05. 17:31

Kultúrházakat, könyvtárakat, múzeumot zárnak be, lekapcsolják a díszkivilágítást Nagykanizsán

A rezsiválság miatt Nagykanizsán is spórolni próbál a helyi közgyűlés: létszámstopot és 20 fokos hőmérsékletkorlátot rendeltek el, bezárják a kisebb művelődési házakat, fiókkönyvtárakat, december közepétől egy hónapon át zárva lesz a Halis István Városi Könyvtár és a Thúry György Múzeum annak érdekében, hogy az önkormányzat minél többet spórolhasson az elszálló energiaárak miatt.

 

A HVG azt írja, a nagykanizsai épületek díszkivilágítását lekapcsolják, karácsonyi fények sem lesznek, sőt az uszoda részleges lezárásán is gondolkodnak.

 

A helyi fideszes polgármester és a közgyűlési többséget adó Éljen VárosuNk! Egyesület között vita volt arról, hogy még több megszorítást alkalmazzanak-e a városban, de ezeket végül az Éljen VárosuNk! Egyesület leszavazta. A fideszes polgármester előterjesztései között volt a Hevesi Sándor Művelődési Központot ideiglenes bezárása, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft., a helyi tévé és újság megszüntetése, továbbá összevonták volna az önkormányzat városüzemeltető és vagyongazdálkodási cégeit. Mindezek vélhetően munkahelyek megszűnésével jártak volna épp a válság legnehezebb hónapjaiban.

Címlapon

mutasd mind