Forró tea és szaloncukor mellett beszélték meg ügyes-bajos dolgaikat a tarjániak

Ebben az évben több tucat különféle programot szervezett már a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány. A cél minden esetben a közösségépítés volt. Szombat délelőtt két helyszínen, a Víztorony téren és a Csillag téren várták a tarjániakat forró teával, gyümölccsel és szaloncukorral.
Vass Imre

2021. december 04. 13:26

Forró tea és szaloncukor mellett beszélték meg ügyes-bajos dolgaikat a tarjániak

A kezdésre már elég sokan ott voltak a Víztorony téren felállított standnál és várták, hogy elkezdődjön az akció. A forró tea mellé mindenki szaloncukrot és gyümölcsöt is kapott.

 

Tóth Károly, a közalapítvány elnöke elmondta a programokat egyrészt pályázati forrásból, valamint gazdálkodó szervezetek és magánszemélyek támogatásából tudják megvalósítani. Az egyik fontos célja az alapítványnak az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a helyi közösségek erősítése. Ennek érdekében több városrészben is szerveztek kulturális, közlekedésbiztonsági, karitatív, egészségmegőrző és programokat. Az év során több mint 20 ilyet szerveztek.

 

Mészáros Tamás, a körzet önkormányzati képviselője elmondta ez egy évzáró rendezvénye az alapítványnak, ahol idén utoljára találkozhatnak az itt élőkkel és a teázás mellett elbeszélgethetnek velük. Kiemelte, idén számtalan sikeres programot, családi napot, a Zápor tónál koncertsorozatot, a Tarjáni Infópontban pedig különféle előadásokat szerveztek.

 

 

A képviselő elmondta, az ilyen rendezvényeket, mint a mostani, a környék lakói egy szabadtéri fogadóórának is tekintik, és elbeszélgetnek a képviselőjükkel. Nem volt ez most sem másként.

 

Nagy Attila is kihasználta a lehetőséget és több témát is átbeszélt Mészáros Tamással. Szeretem az ilyen rendezvényeket, és ha tehetem, akkor ott vagyok valamennyin – mondta. Ilyenkor egy csomó információt lehet szerezni a környék fejlesztéseiről, és elmondhatjuk véleményünket a képviselőnek. Ráadásul most egy finom forró tea mellett tudtunk beszélgetni – tette hozzá.

 

A program fővédnöke Szabó Sándor országgyűlési képviselő volt, aki természetesen szintén részt vett az eseményen.