Külföldön egy kicsit minden más: Kövér László méltatta Etiópiában a menekültek ellátását

Az Országgyűlés szigorú elnöke elismerését fejezte ki az etióp államnak azért, amit az afrikai országban tartózkodó csaknem egymillió menekült ellátásáért tesz.

2019. február 27. 15:59

Külföldön egy kicsit minden más: Kövér László méltatta Etiópiában a menekültek ellátását

Kövér László vendéglátója Tagesse Chafo etióp házelnök volt, de fogadta őt Szahle-Vork Zevde asszony, az Etióp Demokratikus Szövetségi Köztársaság elnöke és Mathiasz pátriárka, az Etióp Ortodox Tewahedo Egyház feje, továbbá Thomas Kwesi Quartey, az Afrikai Unió Bizottságának alelnöke is –tájékoztatta az MTI-t szerdán Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke a magyar parlament elnökének addisz-abebai tárgyalásairól.

Etiópiának hatalmas kihívás, hogy a második legnagyobb afrikai befogadó országként menekültek tömegeinek biztosítson lehetőséget az emberhez méltó életre

– mondta Kövér Chafónak, hozzátéve, hogy Magyarország erejéhez mérten az etióp menekültügyi erőfeszítéseket támogatni kívánja a Hungary Helps program révén, ami a humanitárius segítségnyújtás mellett a keresztény közösségek támogatására, üldözött vagy diszkriminált keresztény csoportok megsegítésére összpontosít.

A keresztény üldözöttek megsegítése volt a fő témája Kövér László és az Etióp Ortodox Tewahedo Egyház feje, Mathias pátriárka találkozójának. A magyar házelnök elmondta, hogy Az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság révén a magyar kormány anyagi támogatást kíván nyújtani a Tigré szövetségi államban, négy menekülttáborban élő mintegy 60 ezer eritreai és dél-szudáni keresztény menekült ellátásához, ami az etióp ortodox egyház szakmai felügyeletével valósulhatna meg.

Persze, keresztények, nem mohamedánok, de mégis: az erős kijelentéseiről ismert Kövér László mintha külföldön másképp beszélne a menekültekről úgy általában is, mint idehaza. Véletlen lenne?

kmn

(Fotó: MTI/Országgyűlés Sajtóirodája)