Külföldi vendégmunkásokkal dolgoztat Szegeden a milliárdos Nemesi Pál cége?

A szegedi munkahelyteremtéssel kampányoló független fideszes jelölt saját cégeiben lehet, hogy nem szegediekkel dolgoztat.

2019. július 11. 13:08

Külföldi vendégmunkásokkal dolgoztat Szegeden a milliárdos Nemesi Pál cége?

Több, egymástól független informátorunk szerint, bevett gyakorlat, hogy a milliárdos Nemesi Pál cége építkezésein magyar munkavállalók helyett külföldi vendégmunkásokkal dolgoztat. Információink szerint a Ferroép szegedi építkezésein is előszeretettel alkalmaz nem magyarországi munkaerőt, legutoljára a szegedi elefántház építésénél.

A külföldi munkaerő foglalkoztatása nem újdonság Magyarországon, a nagy részben Ukrajnából, és más volt szovjet tagköztársaságokból érkező munkavállalók a magyar munkások fizetésének a töredékért dolgoznak.

Az ügy érdekessége, hogy Nemesi Pál független fideszes jelölt, folyamatosan a szegedi ipar és munkahelyek hiányával kampányol, és hogy ezen változtatni kell, igaz konkrétumok nem hangzottak még el tőle, hogyan kellene ezt megvalósítani, milyen termelő üzemre lenne szükség Szegeden. Sőt, egyik fő kampányígérete, hogy Szegeden tartja a munkaerőt, illetve a szegedi fizetéseket a budapesti keresetek mögé tornássza föl. Akkor vajon miért dolgoztat szegediek helyett külföldi munkásokkal?

Természetesen megkerestük Nemesi Pált a kérdéseinkkel, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

gszl

Nyitóképünk illusztráció, az egyik éppen futó Ferroép-építkezésről, a Szeged Tudós Akadémiának helyt adó egykori művelődési ház felújításáról készült