Közösségi kert, közösségi élet: ünnepelt a makkosházi közösségi kert

A Zöld város projekt részeként fejlesztik a szegedi közösségi kerteket. Szombaton a Makkosházi Közösségi Kertben rendeztek ünnepséget, aminek időszerűséget leginkább az adta, hogy a járvány miatti korlátozások miatt ilyen találkozót hosszú ideje nem lehetett tartani.

2021. június 12. 22:23

Makkosházán és a Vértó környékén a Zöld város uniós pályázatnak köszönhetően 650 millió forintért végeznek el fejlesztéseket, és ennek keretében megújulnak és bővülnek a városrészhez tartozó közösségi kertek.

Egy várost a közösségeinek ereje tesz várossá – mondta el köszöntő beszédében Kozma József, a városrész önkormányzati képviselője, aki szerint ez a mondat jól illeszthető Szegedhez.

Hamarosan alapjaiban megújul a Makkosházi Közösségi Kert, ahol a jelenlegi huszonhét parcellát harminchatra bővítik. Az ilyen típusú kertek közösségformáló ereje bizonyított tény – nyomatékosított a városi politikus, és az önkormányzat ezért is támogatja ezek fejlesztését és fejlődését.

Nagyon nehéz év áll mögöttünk – utalt a Covid miatt járványkorlátozásokra Szabó Sándor országgyűlési képviselő, aki a közösségi kertek kapcsán az emberi összetartozás élményére és fontosságára hívta fel a figyelmet.

Hosszú hónapok bezártsága után a találkozás lehetősége ma már adott – hangzott el a beszédben, amit jól példázott, hogy szép számú látogatója volt a kerti ünnepségnek.

Nem akármilyen munkát végeznek az itteni közösségi kertben tevékenykedők – emelte ki Szabó Sándor. A Makkosházi Közösségi Kert háromszor nyerte el az ország legszebb közösségi kertje címet – jelezte elismerően a politikus.

A jó példa ragadós – vette át a szót Tóth Károly önkormányzati képviselő. Közösségi kertek Szegeden elsőként Makkosházán létesültek, ami Tarján városrészben nagyszerű követőkre talált. A városi képviselő mindehhez hozzátette: a közösségi kertek fejlesztése részben az uniós pályázati forrásoknak is köszönhető.

Kinyó Pál, a Makkosházi Közösségi Kert koordinátora a szombati eseményen elismerő oklevelet adott át jelenlévő gyermekek segítségével Baltás Istvánnénak, aki az elmúlt években sokat tett a közösségi kert fejlesztéséért.

A rendezvényt közös ebéd zárta.

Címlapon

mutasd mind