Közös kiállást kér az egyetemi és egészségügyi dolgozókért Mihálik Edvin Rovó Lászlótól és Tápai Pétertől

Tápai Péter néhány nappal ezelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy a Szegedi Tudományegyetem dolgozóinak nagyon alacsony a fizetése. Igaz, ezt a tényt a városvezetés elleni támadásra használta fel. Most Mihálik Edvin tanácsnok nyílt levélben arra kéri a politikust és az egyetem rektorát, közösen álljanak ki az egyetemi és egészségügyi dolgozókért.
Vass Imre

2022. június 07. 13:52

Közös kiállást kér az egyetemi és egészségügyi dolgozókért Mihálik
Edvin Rovó Lászlótól és Tápai Pétertől

„Az önök által megfogalmazott probléma jól mutatja azt, milyen igazságtalanul alakult a forráselosztás Magyarországon az elmúlt években. Hiszen az egyetemi és az egészségügyi dolgozók egy része épp a közelmúltban részesült átfogó béremelésben, de még saját munkáltatójuk is elismeri, hogy ez a tisztességes megélhetéshez nem elegendő. Teljes mértékben egyetértek önökkel abban, hogy ez a helyzet tarthatatlan” – írja posztjában Mihálik Edvin.

 

 

A Momentum politikusa összefogást kér:

 

„Álljanak végre önök is a szegediek oldalára és követeljük együtt, hogy a felsőoktatásban és az egészségügyben dolgozó honfitársainknak biztosítsanak végre olyan jövedelmet, amiből az egyre növekvő árak mellett is tisztességesen meg lehet élni!”

 

A politikus szerint amennyiben a szegedi Fidesz, az egyetem vezetése és az önkormányzat összefog, akkor cselekvésre bírható a kormány.