Közönségtalálkozóval nyit újra a Reök-palota, ahol ismét lehet Szabadtéri-jegyet vásárolni

A több mint két hónapos kényszerszünet után kedden zenés közönségtalálkozóval nyit ki újra a Reök-palota. A Szegedi Nemzeti Színház idei első bemutatójának, a Hegedűs a háztetőn című musicalnek az alkotói mesélnek délután fél 5-től az előadás kulisszatitkairól. Délelőtt 10 órától pedig ismét lehet jegyet váltani a Szabadtéri Játékok előadásaira a Fesztivál Jegyirodában.
Rafai Gábor

2023. március 06. 12:39

Közönségtalálkozóval nyit újra a
Reök-palota, ahol ismét lehet Szabadtéri-jegyet vásárolni

Március 17-én mutatja be a Szegedi Nemzeti Színház Joseph Stein–Jerry Bock–Sheldon Harnick Hegedűs a háztetőn című musicaljét.

 

Minden idők egyik legismertebb zenés darabját 1964-ben mutatták be a Broadwayn. 1986. október 10-én pedig a felújítás után a Szegedi Nemzeti Színház is ezzel a darabbal nyitotta az évadot.

 

A száz évvel ezelőtti történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, amit a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

 

Mindeközben a zsidó közösségnek szembe kell néznie az egyre erőteljesebb antiszemitizmussal, a pogromokkal és végül azzal, hogy mindent hátrahagyva el kell hagyniuk őseik földjét.

 

A premierhez kapcsolódóan az alkotók zenés közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket március 7-én, kedden délután fél 5-től a Reök-palotába.

 

  • Az előadást rendező, Barnák László mellett a darab szereplői közül Ács Petrával, Borovics Tamással, Csorba Katával, Krausz Gergővel, Sziládi Hajnával és Szilágyi Annamáriával találkozhatnak az előadás iránt érdeklődők.
  • A beszélgetést Hollósi Zsolt kollégánk moderálja, zongorán kísér Hermann Szabolcs.
  • A közönségtalálkozó megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni kedden délután 3 óráig kell. Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán élőben is közvetítik.

 

Kinyit kedden a Fesztivál Jegyiroda is

Az elmúlt két hónapban a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira is ideiglenesen a Szegedi Nemzeti Színház Stefánia 6. szám alatti Jegyirodájában lehetett jegyet váltani. 

 

Keddtől a Fesztivál Jegyiroda is visszaköltözik megszokott helyére, Szeged legszebb szecessziós épületében, a Reök-palotába.

 

Nyitva tartás

  • Kedd–péntek: 10.00–18.00
  • Szombat: 10.00–12.00
  • Vasárnap, hétfő: zárva

 

Nyitóképünk a Hegedűs a háztetőn musical egyik próbáján készült a nagyszínházban (fotó: Barnák László Facebook-oldala)