Közönségtalálkozót rendeznek a Reök-palotában a Leonce és Léna alkotóival

Különleges ősbemutatóval indítja az évet a Szegedi Nemzeti Színház. Az izgalmas műfaji kísérlet során Závada Péter Georg Büchner drámájának felhasználásával írt szövegei klasszikus zenei aláfestéssel jelennek majd meg. A Leonce és Léna alkotóival január 6-án, csütörtökön délután fél 5-kor találkozhat a közönség a Reök-palotában.
Rafai Gábor

2022. január 04. 10:26

Közönségtalálkozót rendeznek a
Reök-palotában a Leonce és Léna alkotóival

A Szegedi Nemzeti Színház január 14-én, pénteken mutatja be Georg Büchner–Závada Péter–Subicz Gábor Leonce és Léna című zenés színpadi játékát a Kisszínházban.

 

A darab egy visszájára fordított Rómeó és Júlia-történet, ahol a szülők nem szétválasztani, hanem összeboronálni akarják gyermekeiket. Azok azonban tiltakoznak, világgá mennek, összetalálkoznak, és ismeretlenül egymásba szeretnek.

 

Büchnernek ezt a művét tekintik az abszurd előhírnökének, mert az irodalmi közízlést megelőzve teremtett meg benne egy hihetetlenül modern, groteszk világot.

 

 

– Egy kifejezetten kamaszoknak és fiatal felnőtteknek szóló produkciót szeretnénk létrehozni, egy nagyon mai, lüktető, előadást, tele zenével és egy olyanfajta nyelvezettel, amiben a slam poetry is megjelenik – árulta el a novemberi olvasópróba előtt a rendező, Barnák László.

A premierhez kapcsolódóan zenés közönségtalálkozót rendeznek az alkotók közreműködésével.

 

Január 6-án, csütörtökön délután fél 5-kor Barnák László a darab rendezője, valamint a darab szereplői közül

  • Dobrotka Szilvia,
  • Gubik Petra,
  • Károlyi Krisztián és
  • Vajda Júlia

várja közönségtalálkozóra a darab iránt érdeklődőket a Reök-palotába.

 

 

A közönségtalálkozó megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen lehet január 6-án 15 óráig.

 

Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán élőben is közvetítik.