Közmunkásokkal vitetik ki a fideszes szórólapokat a polgármesterek

Rig Lajos, a Jobbik képviselője osztott meg egy videót a Facebookon, amelyen közmunkások mondják el, hogy munkaidőben, a polgármester utasítására terítik a kormánypárt kampányanyagait.
Kékes Viktória

2022. február 23. 11:47

Közmunkásokkal vitetik ki a fideszes szórólapokat a polgármesterek

Így csal a Fidesz címmel egy rövid, egy perces  videót töltött fel Rig Lajos Facebook oldalára, amelyen az látható, hogy közmunkások szórják a Fidesz szórólapjait. Afelvételen a következő párbeszéd hallható:

 

- Jó napot! Az önkormányzatnál dolgoznak?

 

- Igen. 

 

- Ki bízta meg önöket, hogy pártlapokat szórjanak a házakhoz?

 

- A polgármester.

 

- A polgármester utasította önöket, hogy ezt szórják ki munkaidőben?

 

- Igen.

 

- Tudják, hogy ez bűncselekmény?

 

- Ezt adták ki, ezt kell csinálni. 

 

Rig Lajos szerint a videó tökéletesen bemutatja, hogy miként működik az elnyomásra épülő hűbéri rendszer, miként élnek kiszolgáltatottságban a közmunkások és hogyan használja fel a Fidesz a polgármestereket a saját céljaik elérése érdekében. 

 

A kommentekben Potocskáné Kőrösi Anita, az egyesült ellenzék képviselőjelöltje már jelezte: ugyanez a tapasztalat saját választókörzetében:

 

Nálunk a Somogy 4-esben is ez megy. Sorra kapom a bejelentéseket, hogy az önkormányzati dolgozók, közmunkások szórják a fideszes jelölt szórólapjait, ők gyűjtik az aláírásokat. Sok helyen a polgármester megbízásából az önkormányzati kistraktorokkal (amit a Magyar Falu Program keretében nyertek) viszik a fideszes plakátokat és ők is helyezik ki.

 

Az ellenzéki politikusok azt ígérik, megteszik az ügyben a szükséges lépéseket.