Közleményt kellett kiadnia a MOL-Pick Szegednek, mert szerintük Nagy László több alkalommal valótlan állításokat fogalmazott meg

Egyre nagyobb a botrány, ami azért robbant ki, mert Nagy László a Telekom Veszprém sportigazgatója a bajnoki döntő második mérkőzése előtt, június 4-én üzenetet küldött Bodó Richárdnak, a MOL-Pick Szeged válogatott balátlövőjének, hogy beszélni szeretne vele. A Veszprém sportigazgatója belekeverte az ügybe a Bodót képviselő menedzserirodát, majd azt állította, nem átigazolásról szólt a megkeresés.

2021. július 09. 06:45

Közleményt kellett kiadnia a MOL-Pick Szegednek, mert szerintük Nagy László több alkalommal valótlan állításokat fogalmazott meg

Az ügyet Szűcs Ernő Péter a Vaksz című online műsor június 24-i adásában tárta föl először. A MOL-Pick Szeged elnöke azt mondta,

nem igaz, hogy a Veszprém ajánlatot tett Bodó Richárdnak, de az igaz, hogy a döntő második mérkőzése előtt megkeresték, ami „kiverte a biztosítékot” a szegedi klubnál.

„Ricsi nagyon-nagyon profin lekezelte ezt a történetet. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ha valaminek, akkor ennek nincs helye. A sportszerűséget mindenkinek szem előtt kellene tartani” – mondta Szűcs Ernő Péter a műsorban. A klub elnöke utalt arra, hogy nem elegáns az ellenfél játékosát keresni egy ilyen fontos mérkőzés előtt.

Nagy László az ügy kirobbanása után egy Magyar Nemzetnek adott interjúban az azt firtató kérdésre, miszerint a bajnoki döntő két mérkőzése között a Veszprém megkereste csapatuk egyik kulcsemberét, a július 3-i számban azt válaszolta:

„Kérdezze meg Bodó Ricsi menedzserét arról, hogy ki, mikor és kit keresett meg. Szerintem ezzel mindent elmondtam”.

Nagy válasza miatt szerdán közleményt adott ki a MOL-Pick Szeged. Ebben azt írják, 

határozottan állítják és szükség esetén ezt bizonyítani is tudják, hogy Nagy László a magyar bajnoki döntő második mérkőzése előtt egy nappal WhatsApp-üzenetben kereste meg Bodó Richárdot, aki professzionális sportolóhoz méltó módon elutasította a kapcsolatfelvételt.

„Mi felvettük a kapcsolatot a menedzseri irodával (kizárólag csak azért, hogy tisztázzuk, milyen módon keveredtek ebbe az »ügybe«), és ők mindenben cáfolták Nagy László állításait, egyben kijelentették, hogy a Nagy László által előadottakat iratokkal is cáfolni tudják. A játékosunkat képviselő iroda egyben megerősítette, hogy a veszprémi kézilabdacsapat részéről érdeklődés érkezett feléjük Bodó Richárd veszprémi igazolásával kapcsolatban, akár úgy, hogy a szerződéséből kivásárolják. Ők ez ügyben arról tájékoztatták Nagy Lászlót, hogy erre nincs lehetőség. Megjegyezni kívánjuk, hogy az ügyben ennek a megkeresésnek relevanciája nincs, ugyanakkor miután Nagy László a menedzserirodát is belekeverte az ügybe, a tisztánlátás érdekében kívántuk ezt az információt is megosztani.

Feltehetően Nagy László is beszélhetett a menedzserekkel, ugyanis a Vaksz 2021. július 5-i adásában már azzal a történettel állt elő (melynek egyébként semmi relevanciája nem volt), hogy ő több alkalommal kereste telefonon a Pick Kézilabda Zrt. elnökét, de az »kinyomta«, és azóta sem hívta vissza. Klubunk elnöke lepődött meg legjobban ezen az állításon, mert egyáltalán nem volt semmilyen hívása (sem egy, sem több) Nagy Lászlótól.

Még ezen a napon dr. Szűcs Ernő Péter írásban kérte Nagy Lászlót (az üzenetet egymás után egy óra különbséggel kétszer is elküldve), hogy tisztázza a klubunkat és annak elnökét, egyben tárja fel az igazságot, de az üzenetek válasz nélkül maradtak.

A tegnapi napon kiderült Nagy László állításainak hiteltelensége, és az, hogy az állítólagos telefonos megkeresés milyen egyszerű (nem kívánunk ennél erősebb jelzőt használni), ellenben inkorrekt trükkön alapult, melyet tegnap ismét megpróbált »eladni«, de nem sikerült. Ekkor ismét írt neki klubunk elnöke, mely üzenet tartalmazta azon kérést, hogy járuljon hozzá az összes levelezés nyilvánosságra hozatalához, és tartalmazta a lebuktatás tényét (melyet Nagy László egyáltalán nem cáfolt), és kértük tőle, hogy ne rombolja le a sikeres játékospályafutása során megszerzett nimbuszát, vállalja be tetteit, lássa be, hogy hibázott, kérjen bocsánatot az érintettektől, és akkor új fejezet nyitható a klubok és az érintett személyek kapcsolatában. Ő erre nem volt hajlandó, és több személyt próbált lejáratni, ezért kényszerül klubunk jelen közlemény megjelentetésére.”

A klub állítása szerint Nagy ezután nem kereste őket, Nagy viszont a Vaksz következő, július 5-i adásában azt állította, kereste Szűcs Ernő Pétert.

„Felhívtam Szűcs Ernő urat, de kinyomott a telefonján, és utána nem volt még ideje visszahívni, vagy nem is akart visszahívni” – mondta a legendás átlövő.

Szűcs Ernő Péter a Szeged Televíziónak reagált Nagy László állítására:

„Egyszer csak csörög a telefon, Nagy László. Fölveszem, hallózok, hallózok, nem szól bele. Visszahívom azonnal, semmi. Ebben a pillanatban leesett nekem, hogy Nagy László így keresett engem telefonon, hogy eljátszotta azt az egyszerű trükköt, hogy rányom a hívásra, majd azonnal kinyomja, aminek az az eredménye, hogy az ő telefonján látszik, mintha keresett volna”

– magyarázta a MOL-Pick Szeged elnöke.

Szűcs Ernő Péter a Szegedi Híradónak azt is elmondta, kérte Nagyot járuljon hozzá, hogy minden bizonyíték nyilvánosságra hozhassanak az ügyben, de a veszprémi sportigazgató nem reagált a megkeresésre.

A Szeged Televízió kereste Nagy Lászlót is, de a Veszprém sportigazgatója csak annyit mondott, nem kívánja kommentálni az ügyet.

A MOL-Pick Szeged teljes közleménye itt olvasható: