Közlekedésbiztonsági nyári tábor nyílt az Agórában általános iskolásoknak

Az idén már második alkalommal rendezik meg a Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra! program közlekedésbiztonsági nyári táborát az Agórában. Az ötnapos szünidei programra most is azokat a fiatalokat hívták meg, akik év közben a legeredményesebben vettek részt a közlekedési ismertek elsajátításában.
Rafai Gábor

2022. június 20. 16:56

Közlekedésbiztonsági
nyári tábor nyílt az Agórában általános iskolásoknak

A biztonságos közlekedésre nevelés érdekében a Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra! (KEVE) néven öt évvel ezelőtt dolgozott ki tantervet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, amelyben évfolyamokra lebontva oktatják játékos formában a gyerekeknek a legfontosabb közlekedési ismereteket elsőtől nyolcadik osztályig. 

 

A saját fejlesztésű oktatási módszerük, a KEVE-program eddig közel ötezer iskoláshoz jutott el. 

 

A program egyre népszerűbb a gyerekek és az iskolák körében, mert a száraz KRESZ-ismereteket igyekeznek élményszerűvé tenni – az oktatás ugyanis legtöbbször a gyakorlatban és játékos formában történik. Úgy tanulnak a fiatalok, hogy közben szinte észre sem veszik – mondta Vad Róbert rendőr őrnagy, a Balesetmegelőzési Bizottság titkára a hétfői tábornyitón.

 

 

Plesovszkiné Újfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója pedig azt emelte ki, hogy a helyes közlekedésre nevelést mindennél korábban, akár már az óvodáskorban is el lehet és el is kell kezdeni. 

 

A tábor résztvevőit arra kérte, a jövőben társaikat, vagy akár szüleiket is figyelmeztessék a helyes közlekedés szabályaira, ha azokat nem tartanák be.

 

Az öt nap alatt elsősorban gyakorlati ismeretek segítségével igyekeznek majd bemutatni a legfontosabb közlekedési ismerteket. 

 

Többek között KRESZ-pályán különböző élethelyzetekben is gyakorolhatják majd a helyes közlekedés szabályait, de sok kikapcsolódást ígérő foglalkozást is beillesztenek a programba, többek között lesz kommandós bemutató és tiszai csónaktúra is vár a tábor résztvevőire.