Középkorászok csúcstalálkozója Szegeden

Olyan, a középkor történelméről szóló konferenciát rendeznek Szegeden csütörtökön és pénteken, amilyenre nemcsak a városban, de az országban sem volt eddig példa.
Bod Péter

2023. május 23. 18:37

Középkorászok csúcstalálkozója Szegeden

Középkori történelemmel (medievisztikával) foglalkozó vándorkonferencia helyszíne lesz első alkalommal Szeged. Ez nem is lehet másként, mert ez lesz a magyarországi I. Medievisztikai Vándorkonferencia, amelyet a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) székházában rendezik meg május 25-én és 26-án.

 

A konferenciá közösen szervezte a Szegedi Tudományegyetem Történelemtudományi Doktori Iskolájának Medievisztika Doktori Programja, az MTA SZAB Filozófiai- és Történettudományi Szakbizottsága, a Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskolájának Történelem Programja, a Károli Gáspár Református Egyetem Történeti Intézetének Medievisztika Tanszéke és a Pécsi Tudományegyetem Interdiszciplináris Doktori Iskolájának Középkori és Koraújkori Doktori Programja.

 

Összesen huszonnyolc előadás hangzik el a középkorászok szegedi vándorkonferenciáján, amelyet csütörtökön délelőtt Csernus Sándor, az SZTE oktatója, a SZAB tagja nyit meg.