Közel száz parkoló újul meg a Csongrádi sugárúton

A környék lakóinak örömére elkezdődött a Csongrádi sugárút 4 emeletes házai előtt lévő parkolók felújítása. A kivitelező kisebb szakaszokban végzi a munkát, amellyel a tervek szerint március végére végeznek majd.
Vass Imre

2022. március 02. 17:20

Közel száz parkoló újul meg a Csongrádi sugárúton

Néhány nappal ezelőtt már kikerültek a megállni tilos táblák és a tájékoztatók Csongrádi sugárút 68. előtti parkolókhoz. Ez pedig azt jelenti, hogy elkezdődött azok felújítása. Erre a hírre már nagyon vártak a környék lakói.

 

Molnár Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a kormányzati megszorítások ellenére az önkormányzat tovább folytatja a megkezdett út, járda és parkoló rekonstrukciós munkálatokat, amelyre 500 millió forintot költ majd az idén. Ennek egyik első lépése a mostani parkoló felújítása, amely költsége 12 millió forint. A munkálatok keretében új aszfaltborítást kapnak a parkolóöblök, szintbe hozzák a csatornákat, valamint felfestik a parkolókat. 

 

 

A képviselő a lakók türelmét kérte, ahogy fogalmazott, minden ilyen munka zajjal, útlezárással és porral jár, azonban a végeredmény kárpótolja az itt lakókat.

 

Az első parkoló öbölben már elkezdődött a munka, a kivitelező emberei a régi aszfaltot bontják fel 5 centiméter mélységig. A 88 parkolót nem egyszerre újítják meg, fokozatosan végzik a munkát – mondta Kerekes József, a kivitelezést végző Stravia Emulziógyártó és Útfenntartó Kft. műszaki vezetője. Egyszerre 3-4 öbölben dolgoznak, majd amikor ott végeztek, vonulnak tovább. 

 

Kerekes József azt kéri a környék lakóitól, hogy figyeljék a táblákat és a jelzett időpontokban ne parkoljanak a felújításra kijelölt területre, ezzel is segítve a munkájukat. A tervek szerint a beruházással március végére készülnek majd el.