Közel 300 millió forintból kívül-belül megújult a Jerney utcai óvoda

Korszerűbb és szebb lett a dorozsmai Jerney utcai óvoda, amit mától használhatnak újra a gyerekek. Már megérett a felújításra, a több mint ötvenéves épület, amit a munkák befejezése után mostantól gazdaságosabban lehet üzemeltetni.

2021. június 23. 07:11

Rövid műsorral ünnepelték meg az óvodások, hogy több hónap után visszaköltözhettek a régi helyükre. Az ünnepségre több család is eljött, és úgy tűnt, mindenki elégedett az új épülettel.

Az egyik szülőnek, Vaskó Évának is tetszik a megújított óvoda, ami szerinte sokkal barátságosabb, a belső tér pedig, az ablakon lévő árnyékolóknak köszönhetően, sokkal hűvösebb.

Még több fotó a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva látható (fotók: Iványi Aurél)

Az építkezés idejére teljesen ki kellett üríteni az épületet, a gyerekek addig a Teréz utcai óvodába költöztek át. Szabó Anikó tagóvodavezető elmondta, a kollégái és a szülök sokat tettek azért, hogy átvészeljék ezt az időszakot, a gyerekeket minden nap busz vitte és hozta vissza a Teréz utcából.

A Jerney utcai óvoda előtt az elmúlt években Szegeden már megújult az Építő utcai, a Tabán utcai, a Garam utcai, a Tünde téri, a Kemes utcai, a Klebelsberg-telepi és a Cső utcai óvoda is.

A város összesen eddig 2 milliárd forintot fordított a nyolc intézmény felújítására.

A Jerney-óvoda paneles technológiával, 50 éve épült,

a mostani felújítást közel 300 millió forintból végezte el a kivitelező.

Botka László polgármester az óvoda átadásán elmondta, az önkormányzat részéről az a leghasznosabb családtámogatás, ha a családok szép, biztonságos és jó környezetben tudhatják nap, mint nap a gyermeküket. Mint mondta, a beruházás során

 • kicserélték az összes külső nyílászárót,
 • az ablakok egy részét árnyékoló fedi,
 • a homlokzatot pedig hőszigeteléssel látták el.
 • A lapos tető fölé alacsony hajlásszögű tető került, ami szintén hőszigetelést kapott.
 • Ide kerültek a napelemek is.
 • Az épületen belül megújultak a vizesblokkok,
 • a folyosók és a csoportszobák is új padlóburkolatot kaptak,
 • kicserélték a beltéri ajtókat, és
 • ki is festették az egész épületet.
 • Továbbá korszerűsítették a fűtési rendszert és a világítást.
 • A kor elvárásainak megfelelően az épület akadálymentesítése sem maradt el.

Az 1970-ben épült óvoda felújítását már mindenki nagyon várta, ebben teljesen egyetértett a két dorozsmai képviselő, Fodor Antal és Mihállfy Béla is. Mindketten elmondták, hogy

számos visszajelzést kaptak az elmúlt napokban a szülőktől, akik elismerően beszéltek a korszerűsített, megszépült épületről.

Az óvodások kis műsora után a szülők és a gyerekek bejárták a felújított épületet, valamennyi kicsi egy-egy jégrémet kapott, majd meghallgathatták a Péter Pan duó koncertjét.

Az óvodafejlesztési program a Jerney utcai intézmény után sem ér véget: a tervek szerint a Gyertyámos utcai, a makkosházi és a tarjáni óvoda felújításával folytatódik majd.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!