Közbeszerzés nélkül nyert 750 milliós megbízást, az év vállalkozója lett Varga Róbertből

Az elképesztő üzleti siker titka: jó politikai kapcsolatok és a közbeszerzési eljárás megkerülése.
Garai Szakács László

2022. március 17. 13:28

Közbeszerzés nélkül nyert 750
milliós megbízást, az év vállalkozója lett Varga Róbertből

Március 15-én, Maroslelén tartotta a Csongrád-Csanád megyei önkormányzat a szokásos díjátadóját. Idén is kiosztották többek között az Év Vállalkozója Díjat, amit a megyei közgyűlés kormánypárti többsége Varga Róbert Mihálynak, a Clean Star Complex Kft. ügyvezető igazgatójának adott.

 

Mihálik Edvin, Szeged zöld tanácsnoka és az összellenzék képviselőjelöltje Facebook-bejegyzésében arra hívta föl a figyelmet, hogy arról a vállalkozóról van szó, aki tavaly közbeszerzés nélkül kapott 750 milliós takarítási szerződést a Szegedi Tudományegyetemtől.

 

„Ez Orbán Viktor politikája: a saját embereiknek jár a közpénz és az elismerés, de a tisztességes munkát és a valódi eredményeket nem jutalmazzák” – írja Mihálik Edvin, aki korábban feljelentést is tett a közbeszerzés hiánya miatt.

 

 

A furcsa szerződéssel korábban mi is foglalkoztunk. Varga Róbert ugyanis a szegedi KDNP elnökségének korábbi tagja, 2014-ben képviselőjelölt volt a Fidesz–KDNP színeiben. Dolgozott együtt a kormánypártok egyik kedvenc milliárdosával, Szíjj Lászlóval, a Clean Star Complex Kft. pedig élen járt az állami támogatások megszerzésében is.

 

Nyitóképünket a megyei önkormányzat Facebook-oldaláról vettük át.

Címlapon

mutasd mind