Kövér László szerint Trianon kapcsán Karácsony nem őszinte, Gyurcsányék és a momentumosok pedig tőrőlmetszett utódai az 1919-es bolsevistáknak

Az Országgyűlés elnöke a Magyar Nemzetben mondta el, mit kell gondolni Trianonról, az ellenzékről, és például Karácsony Gergelyről.

2020. június 03. 13:58

Kövér László szerint Trianon kapcsán Karácsony nem őszinte, Gyurcsányék és a momentumosok pedig tőrőlmetszett utódai az 1919-es bolsevistáknak

Kövér László az Országgyűlés fideszes elnöke hazai pályán, a Magyar Nemzet nevű pártlapban megjelent interjúban a többi között arról beszélt, hogy szerinte a trianoni békeszerződés egyértelműen a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiája, és hogy először vérrel, utána az ország kétharmadával fizettünk amiatt, hogy komolyan vettük, miszerint mi vagyunk a keresztény Nyugat védőbástyája.

Úgy látja, a mostani évfordulón a trianoni döntést követő egy évszázad teljesítményére kell koncentrálni. Arra, hogy egy halálraítélt ország és nemzet nemcsak él, hanem a szétszakított részek külön-külön és együttesen is olyan teljesítményt tettek le a világ és azon belül Európa asztalára, ami jogos büszkeséggel tölthet el bennünket. A jövőt illetően pedig hinni kell az egy isteni örök igazságban

– mondta a Bölcs Házelnök.

A szomszédos országokkal kapcsolatosan elmondta: a magyar nemzet az elmúlt száz évben tanulási folyamaton ment keresztül. A magyar értelmiség már Trianont megelőzően is tisztában volt vele és hangot is adott annak a véleményének, hogy egy közös hazában élünk szűkebb értelemben a Kárpát-medencében, tágabban egész Közép-Európában. Ezt a sorsközösséget figyelmen kívül hagyva csak egymás tragédiáit idézhetjük elő, a másikkal szembeni káröröm pedig múlékony. Mi ezt beláttuk, és egy új korszakot akarunk nyitni a XXI. században, ami az „együtt sírunk, együtt nevetünk” életfelfogására épül fel. Egyre nyilvánvalóbb, hogy nem egymástól, hanem a mindannyiunk nemzeti önazonosságát és szuverenitását eltörölni akaró erőktől van félnivalónk – fejtegette Kövér.

A területi autonómiával kapcsolatosan arról beszélt, hogy szerinte a nyugat-európai államok a történelem során mindig hol kevésbé, hol mélyebb lenézéssel tekintettek Közép-Európára. Ezért nem gondolják, hogy ami jár a baszkoknak, a Belgiumban élő németeknek vagy a Finnországhoz tartozó Aland-i svédeknek, az jár a határon túli magyaroknak. Hozzátette: amikor az említett autonómiákat létrehozták, akkor még nem volt divat nyugaton a nemzeti lét tagadása.

Szerinte az Európai Unió lakosságának tizede, 50 millió ember él őseinek szülőföldjén kisebbségben, de ennek ellenére Brüsszelben az ő problémáik, igényeik háttérbe szorulnak – és itt kapcsolt igazi kövéri szintre Kövér – a nemi eltévelyedés immár megszámlálhatatlan változatának elfogadtatásáért egyszerre agresszív és alattomos kampányt folytató mozgalmak, vagy az illegális bevándorlók ügye mögött, akikkel szemben már kritikát sem lehet megfogalmazni.

Szerinte mindez érthető, ha figyelembe veszik, hogy ellentétben a nemzeti közösségekkel ezek az úgynevezett kisebbségek kiváló eszközök az európai kultúra lebontásában, ami előfeltétele a célzott birodalmi központosításnak.

A honosításról szóló törvény tíz évvel ezelőtti elfogadását a házelnök úgy értékelte, hogy az óriási lökést adott a nemzet határokon felüli újraegyesítésének. Sikerült elfogadtatni az utódállamok egy részének politikai elitjével is a magyar döntést, ami elősegíti a Kárpát-medence és Közép-Európa egységes gazdasági és kulturális térségként történő újjászervezését. Ráadásul nem igazolta azokat az aggodalmakat, hogy a kettős állampolgárság miatt kivándorlási hullám indulna meg a magyarlakta területekről. Ellenkezőleg, jelentősen megerősítette a határon túl élők identitását, erkölcsi erejét – tette hozzá.

Ennyi bölcsesség és történelmi éleslátás után a házelnök persze elövette talán még ennél is kedvencebb témáit is, hogy elmondhassa,

szerinte a magyar baloldal már több mint száz éve újra és újra rátámad a saját nemzetére. Trianonban sem így szabták volna meg a határainkat, ha 1918-1919-ben a magyar baloldal nem árulja el a nemzetet

– mondta, és hozzátette, hogy

a mai balliberális politikusokban nincs meg a nemzet iráni elkötelezettség, Szili Katalin MSZP-ből való távozásával a nemzeti gondolat képviselete szerinte a baloldalon lezártnak tekinthető.

Karácsony Gergely kezdeményezését, amiben egyperces megállásra kérte a fővárost a diktátum aláírása időpontjában, Kövér László természetesen nem tartja őszintének.

Szerinte a baloldal politikusainak egy kisebb része szégyelli, és nem szívesen hirdeti a nemzettel kapcsolatos álláspontját, más részük politikai számításból próbálja bizonyos kérdésekben nemzetinek beállítani saját magát, de a döntő pillanatban szerinte mindig kilóg „a balliberális lóláb” – mondta, mutatva meg ezzel, milyen ízléses szóképeket képes alkotni. Kövér természetesen Karácsony Gergelyt is az utóbbi csoportba sorolja,

de van ám egy harmadik tábor is, akiket a „megveszekedett nemzetgyűlölők”, Gyurcsány Ferencék és a momentumosok alkotnak, akik – ismét igazi kövéri kövérség jön, kapakodjon! – szerinte gyakorlatilag tőrőlmetszett utódai az 1919-es bolsevistáknak.

Kérdezték arról is, hogy van-e eredménye a szigorított házszabálynak, amivel kapcsolatosan azt mondta, hogy az elmúlt időszakban szoros és átvitt értelemben is csökkent a zaj, a patkóban ülők fegyelmezettebben hallgatják a másik oldal képviselőit. Reméli, ez egy jó tendencia kezdete. A házszabály szigorításán túl ebben talán benne van az is, hogy

az előző ülésszak parlamenti rendbontásainak, „a tévészékházban bemutatott vásári komédiának” szerinte negatív volt a visszhangja. Az ellenzéki képviselők akcióira még a kormánnyal kritikus szavazók többsége sem volt vevő – csillogtatta meg politikai elemző énjét is Kövér László.

A házelnök a parádés interjúban azt is bemutatja, képes arra, hogy bármivel párhuzamot vonjon Trianonnal:

szerinte a járvány elleni védekezés során tanúsított ellenzéki magatartás olyan, mint amit az 1919-es baloldal csinált a két világháború között a Trianonban megcsonkított, halálraítélt Magyarországgal.

Szerinte ugyanaz a logika: az Orbán-kormány megbuktatásáért az ország tönkretétele, sárba tiprása, az uniós források elvétele sem drága a mai ellenzéknek és nemzetközi támogatóinak. Merthogy minél rosszabb a magyar embereknek, annál többen fordulhatnak szembe a kormánnyal – értékel a Bölcs Kövér László.

kmn

(Nyitókép: MTI/Kovács Attila)