Kövér László: A tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket

A HírTv vendége volt a házelnök, ezúttal sem fogta vissza magát.
Kékes Viktória

2022. október 04. 08:00

Kövér László: A tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket

Az ellenzékiséggel nehezen vádolható HírTv Napi aktuális című műsorában ment nagyot Kövér László. Az MTI tudósítása szerint a házelnök a pedagógusok helyzetéről azt mondta, szükség van a béremelésre, 

 

„ugyanakkor a bérezés az oktatás színvonalával rövid távon nem függ össze, hiszen a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket”.

 

(Kövér László kiváló teljesítményét a pedagógusokénál némileg combosabb fizetéssel honorálja a kormány: a házelnök március óta havi 3,6 millió forintot keres. – a szerk.)

 

Kedvenc témájára, Gyurcsány Ferencre térve Kövér elmondta, hogy

 

„Az árnyékkormány megalakítása világos üzenet Gyurcsány Ferenc részéről, hogy vége van az ellenzéki együttműködésnek, az összefogásnak, innentől Gyurcsány Ferenc az ellenzéken belül egyeduralomra tör és ő akar lenni a régi-új alternatívája az Orbán-kormánynak”.

 

A házelnök elképesztőnek nevezte, hogy Gyurcsány olyan bűnökkel a háta mögött, amelyeket kormányfőként elkövetett a nemzet ellen, mint például – sorolta – a kettős állampolgárságról szóló névszavazástól, a kardlapozásig, illetve a gumilövedékek használatáig (…) még mindig úgy érzi, hogy a közéletben neki van helye.

 

„Arról nem is beszélve, hogy ő úgy érzi, ha kapna egy újabb lehetőséget, akkor jobban csinálná. Erről a magyar választók eddig négyszer döntöttek, úgy, hogy a Fidesznek négyszer sikerült kétharmados parlamenti többséget szereznie. Gyurcsány Ferenc soha az életben nem fogja megkapni még egyszer a lehetőséget arra, hogy megtegye velünk azt, amit már egyszer elkövetett”.

 

(Árnyékkormányt egyébként nem Gyurcsány Ferenc, hanem Dobrev Klára alakított – a szerk.)

 

Az európai uniós szankciós politikával kapcsolatban Kövér László arról beszélt, a jelenlegi európai vezető elitnek kell újra „Európa-pártinak” lennie. 

 

„Mi nem oroszpártiak vagy oroszbarátok vagyunk, mi magyarpártiak vagyunk és magyarok, tehát a saját nemzetünk érdekeit tartjuk szem előtt (...) Ahova most megyünk Európában, az egy új alávetettség, új szolgaság. Az egész földrészt fogják alávetni idegen érdekeknek”.

 

Kövér szerint ez nem egy orosz–ukrán háború, hanem egy olyan orosz–amerikai háború, amely bevezetője annak a konfliktusnak, ami – ha nem vigyázunk – bekövetkezik, ami majd Kína és az Egyesült Államok által vezetett Nyugat között fog kirobbanni.

 

„Ez most arról szól, hogyan lehet Oroszország és Európa közé egy gazdasági és politikai vasfüggönyt húzni, hogy véletlenül se jusson eszébe senkinek egy békés, kiegyensúlyozott, egymás érdekeit kölcsönösen tisztelő gazdasági térségről álmodni”.

 

Végezetül a rendeleti kormányzás is szóba került, ezzel kapcsolatban Kövér azt mondta, az új javaslat az eddigiekhez képest korlátot állít a kormányzat elé, hiszen eddig, ha az Országgyűlés felhatalmazást adott a kormánynak, akkor azt külön vissza kellett vonnia. A változás Kövér szerint annyi lesz, hogy 180 nap után ez a felhatalmazás automatikusan lejár. Itt nem egy ellenzéki vagy parlamenti jogszűkítésről van szó, ez a végrehajtó hatalom lehetőségeit korlátozza. 

 

És akkor a valóság: szeptember 27-én nyújtotta be Kocsis Máté azt a törvényjavaslatot az országgyűlésnek, ami alapján november 1-jétől legfeljebb 180 nappal meghosszabbítsák a veszélyhelyzetet „az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében”. A törvény szerint erre az Országgyűlésnek újra és újra lehetősége lesz, így a kormánynak többé nem kell piszlicsáré módosításokkal bíbelődnie.

Címlapon

mutasd mind