Kovács Zoltán úgy mond nagyot, hogy nem mond semmit: Új fázisába lépett a védekezés

De hogy ez pontosan mit jelent, arról elfelejtett beszélni a a kommunikációs akciócsoport vezetője.

2020. március 17. 13:19

Kovács Zoltán úgy mond nagyot, hogy nem mond semmit: Új fázisába lépett a védekezés

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár sokszor parádézott már nagyot munkája során, amióta azonban a koronavírussal kapcsolatos kormányzati védekezés kommunikációs akciócsoportjának a vezetője, még magához képest is szenzációs formában van.

Nagyot ment például a vasárnapi sajtótájékoztatón, ahol úgy érezte, a pontos, lényegre törő tájékoztatás helyett az szolgálja legjobban a vírus elleni összefogást, ha jól kiosztja a 444 újságíróját, majd a fél magyar sajtót, amiért az újságírók a helyzettel kapcsolatosan érdeklődni merészelnek. A lényeg itt látható:

(A témában ajánlott olvasnivaló pedig itt található.)

Kovács ma sem hazudtolta meg önmagát, amikor az operatív törzs kedd reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videójában elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök részvételével reggel 6 órakor ülésezett a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs. Az ülésen áttekintették azokat az új fejleményeket és a rendelkezésre álló adatokat, amik nyomán Kovács szerint kijelenthető, hogy

„a mai nappal a vírus terjedése, és a vírus terjedése ellenében tett intézkedések és védekezés új fázisába lépett”

Ezen a ponton viszont azt valahogy elfelejtette megemlíteni, hogy ez mégis pontosan mit jelent. De legalább jól (?) hangzik, vagy legalábbis hangzik valahogy.

Kovács a semmitmondás jegyében továbbá elmondta, hogy folyamatosan, minden reggel áttekintik az adatokat, megfogalmazzák azokat a javaslatokat, konkrét teendőket, amik az adatok fényében szükségesek.

„Azért dolgozunk, hogy a magyar emberek egészségét, a magyar emberek életének a védelmét a lehető legteljesebb körben és a leghatékonyabb eszközökkel tudjuk szolgálni”

– mondta a tájékoztatásért felelős Kovács Zoltán.

Köszönjük, Zoltán!

kmn