Kovács Gergely Kutyapárt-elnök: Ha 80–90 helyen összegyűjtjük az aláírásokat, akkor beszélhetünk a visszalépésekről

Nagy nehezen, de kimondta a Partizánon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke: támogatja a taktikai szavazást, tehát szerinte a választóiknak egyéniben az ellenzéki jelöltekre kellene szavazniuk, de szerinte hiába kérné, a szimpatizánsaik nem voksolnának például az MSZP-re. Azt is mondta, a párttagságban van ellenérzés az ellenzék iránt, amiatt, ahogy viselkednek velük.
Cservenák Zoltán

2022. február 21. 07:49

Kovács Gergely Kutyapárt-elnök: Ha 80–90 helyen összegyűjtjük az aláírásokat, akkor beszélhetünk a visszalépésekről

A Kutyapárt mostanra rájött, hogy bizonyos esetekben nem működhetnek viccpártként. A pártelnök, Kovács Gergely úgy fogalmazott: amikor bekerültek az önkormányzatokba, akkor hamar kiderült, nem azt várják el tőlük az emberek, hogy viccelődjenek.

 

A Magyar Kétfarkú Kutya  Párt elnöke a Partizánon azt is mondta, azokkal az ügyekkel próbálnak foglalkozni, amiben változást érhetnek el, és azon viccelődnek, amin nem tudnak változtatni.

 

„Vannak problémáim a politikussal, mint entitással, aki általában jövő idejű, feltételes módú mondatokat szokott leginkább használni, és ez alapján próbál magáról valami véleményt kialakítani. Ez szerintem egy nagy különbség: én tényleg tök örülnék annak, hogy az embereknek az alapján lenne véleményük rólunk, amit eddig csináltunk” 

 

– magyarázta Kovács, aki szerint őket azok választják, akik egyik politikai oldalra és a Mi Hazánkra sem szeretnének szavazni.

 

A Kutyapárt a műsor felvételéig 25–30 jelöltnek tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges 500 ajánló aláírást. Kovács szerint összejön a 71, sőt akár a 80 jelölt is, így lehet listája a Kutyapártnak. Összesen 97 helyen kezdtek gyűjteni.

 

Arról, hogy Bayer Zsolt arra kérte a fideszes szavazókat, írjanak alá a Kutyapártnak, Kovács Gergely azt mondta, ha Bayer valóban segíteni akar nekik, akkor 

 

„jobb ha csöndben van ebben a témában”.

 

A Partizán műsorvezetője, Gulyás Márton rákérdezett Kovácsnál, mi a véleménye Steinmetz Alexről, aki Budapest 12. kerületében indul a színeikben, miközben olyanokat posztol a Facebookon, mint hogy „kamutesztekkel tartják fenn a járványt”, valamint egy – Gulyás Márton szerint „szélsőségesen magyargyűlölő” – romániai párt posztját is megosztotta. Kovács Gergely meglepődött a felhozott példákon, és ígéretet tett, beszélnek a jelöltjükkel.

 

Kovács Gergely arról is beszélt, hogy neki bőven belefér a kötelező oltás és a maszkviselés is, de szerinte nem a pártoknak kellene megmondani, mi a helyes a járványkezelésben. „Ez egy orvosszakmai kérdés” – mondta, majd hozzátette:

 

„Amennyire én láttam, a magyar járványkezelés a néphangulatot próbálta lekövetni, de nem eszerint kellene dönteni, hanem orvosszakmai szempontok szerint”.

 

A billegő körzetekről azt mondta, annyit beszélnek róla, hogy farsangkor beöltözik billegő körzetnek. 

 

A párttagság úgy döntött, előbb összegyűjtik az aláírásokat, utána döntenek az esetleges visszalépésekről.

 

„Ezért is örülnék annak, ha nem 71 helyen gyűjtenénk össze az aláírást, hanem mondjuk 80 vagy 85, mert akkor van egyáltalán ugye opció, hiszen 71 helyen el kell indulni, hogy lehessen lista. Ha 80 vagy 90 helyen összejönnek az aláírások, akkor egyáltalán el lehet kezdeni beszélni, hogy kinek mi a véleménye. Ha 71 hely jön össze, akkor nehéz. Azt kijelenthetjük, hogy nekünk a listás szavazat a fontos.”

 

A Kutyapárt elnöke megjegyezte: ha listán elérik az 5 százalékot, és bejutnak a parlamentbe, akkor elképzelhető, hogy az erőviszonyok nem a Fidesz felé billennek majd, hanem az ellenzék felé.

 

Kovács úgy számol a szimpatizánsaik 40 százaléka egyéniben az ellenzéki jelöltre szavaznak, listán pedig a Kutyapártra. Kovács Gergely a műsorban sokadik kérdésre válaszolva elmondta: támogatja a taktikai szavazást, ahol van értelme. Kovács igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy azt tartaná-e a kívánatos kutyapárti magatartásnak, hogy a választóik egyéniben szavazzanak az ellenzéki jelöltre, listán pedig a Kutyapártra.