Kötelező lesz a maszk viselése a Mars téri piacon is

Május 4-én hétfőn újabb szigorító kormányrendelet lép életbe a koronavírus elleni harcban. A vásárlási idősávok és a létszámkorlátozás elrendelése mellé következő lépésként a kötelező maszkviselés kerül bevezetésre.

2020. május 03. 14:07

Kötelező lesz a maszk viselése a Mars téri piacon is

Munkatársaim és a biztonsági szolgálat tagjai nincsenek könnyű helyzetben - néha méltatlan kritikák érik őket - feladatuk végzése során. A koronavírus járvány elleni harcban Magyarország kormánya által meghozott szigorításokat minden esetben szigorúan be kell tartatniuk a piacra érkezőkkel, ez mindannyiunk érdeke - mondta Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

A hétfői nap újabb fontos változást hoz, hiszen a kormány általános védelmi intézkedései között előírta a vásárlás közbeni kötelező maszkviselést. Ennek értelmében május 4-től az összes szegedi piac területén kötelező a maszk, vagy orrot és szájat is eltakaró kendő/sál viselése.

A vásárlási idősávok, majd a létszámkorlátozás bevezetése nyilvánvalóan némi kényelmetlenséggel jár vásárlóinknak. A helyzetet igyekszünk körültekintően kezelni és bízunk benne, hogy a kötelező maszkviselés sem okoz nagyobb fennakadást a mindennapokban. Továbbra is arra kérjük a vásárlóinkat, hogy vásárlás előtt és után is használják a kihelyezett kézmosókat, a kötelező másfél méteres távolság betartásával vigyázzanak magukra és egymásra - mondta Németh István.

Címlapon

mutasd mind