Koszovói és román állampolgárok haltak meg az M5-ösön

Egy négytagú román állampolgárságú család, két koszovói és egy koszovói-belga kettős állampolgár utazott abban a két autóban, melyek egy kamionnal ütköztek október 28-án az M5-ös autópályán. 

2019. november 04. 16:23

Koszovói és román állampolgárok haltak meg az M5-ösön

A tragédia hét áldozatát most azonosította a rendőrség. A baleset október 28-án 2 óra 30 perc körül történt az M5-ös autópálya 146-os kilométerszelvényében, Balástya közelében.

Egy Budapest felé tartó szerb rendszámú kamion a nyomozás eddigi adatai szerint műszaki hiba miatt átszakítva a szalagkorlátot, áttért a szembejövő forgalmi sávokba, ahol két személygépjárművel ütközött. Az ütközés pillanatában a járművek kigyulladtak, és az autókban heten életüket vesztették.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a személyazonosítás során megállapította, hogy az egyik autóban egy négytagú román állampolgárságú család, míg a másik járműben két koszovói-, és egy koszovói-belga kettős állampolgár utazott.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a tragédia körülményeit a büntetőeljárás szabályai szerint továbbra is vizsgálja,​ az eset valamennyi részletének feltárása érdekében.