Köszönöm, hogy megmentették a Hídivásárt! – Nemes István olvasói levele

Mi, Szegeden nem kiárusítjuk, hanem megvédjük a közös értékeinket – ezért szervezi idén a város a Hídivásárt.
Szeged.hu

2023. március 18. 13:42

Köszönöm, hogy megmentették a
Hídivásárt! – Nemes István olvasói levele

Fogadok, hogy a Szeged Napja programok közül legalább egy minden szegedi naptárában szerepel. Ez az az alkalom, amikor összegyűlünk, és megünnepeljük a városunkat, az otthonunkat. Minden évben megadjuk a módját, ilyenkor rendezzük meg az ország legnagyobb borfesztiválját, az ünnepség pedig egy fergeteges vásárral ér véget, amikor a régi hidat két napra elfoglalják a szegediek. Ebben az időszakban karneváli hangulat keríti hatalmába az egész várost, az utcák megtelnek élettel és vidámsággal. Lehetetlen úgy végigsétálni a Széchenyi téren és a Kárász utcán, hogy ne találkoznánk úton-útfélen kedves barátokkal, régi ismerősökkel – egymással. Nem is lehetne méltóbb módon megünnepelni azt, hogy mi, szegediek mindannyian összetartozunk. Ilyenkor látszik a legjobban Szeged igazi arca.

 

Lesújtó azzal szembesülni, hogy vannak, akik ennek az ünnepnek az eszmeiségével nem tudnak, vagy nem akarnak azonosulni. 

 

Kisházi Sándornak és Kiss Balázsnak, a magát lokálpatriótának hazudó fideszes propaganda oldal, a Szeged365 szerkesztőinek ez valami másról szól. A város ünnepét ki akarják sajátítani, hogy az az ő üzleti és politikai érdekeiket szolgálja. Miközben mi lelkesen készülünk az idei Szeged Napja programokra, ők érdekből, és talán sértettségből kitaláltak egy botrányt. Felháborodott hangnemű cikkeket írnak arról, hogy az önkormányzat maga szervezi meg a város egyik legfontosabb rendezvényét. Szerintük ezt inkább egy olyan bizonytalan hátterű, felszámolás és végrehajtás alatt álló, törölt adószámú cégre kellene bízni, amelyik a korábbi években már leszerepelt.

 

 

Ki hallott még olyat, hogy azért támadják a várost, mert nem árusítja ki magáncégeknek a köztulajdont? Nem hiszem, hogy Kisháziékon kívül bárkit is zavar, ha egy önkormányzati cég saját rendezvényt szervez. Én inkább örülök annak, hogy így rendben meg lesz tartva az esemény. Nem kell attól tartani, hogy a szervezőket közben az adóhatóság lekapcsolja, vagy hogy egyszerűen felszívódnak, mielőtt kifizetnék a területhasználati díjat, és eltakarítanák a rendezvényen keletkezett hulladékot. Az sem zavar, ha nem egy magáncég vágja zsebre a bevételt, hanem az a városnál marad.

 

 

Azt üzenem a háborgó fideszes újságíróknak, vegyék már észre hol vannak! Ez itt Szeged, ahol az olyan közös értékeket, mint a Szeged Napja ünnepség, védjük és ápoljuk. A hagyományaink nem azért vannak, hogy fideszes vállalkozók nyerészkedjenek rajtuk! Persze ők ezt nem értik, mert a jobboldalon már régen nem létezik olyan kifejezés, hogy közvagyon. Ami volt, azt szétosztották a haverok között, meg családon belül. Elveszítették közvagyon jellegüket az egyetemek, amiket fideszes magánalapítványoknak ajándékoztak, vagy a magyar autópályák nagy része, amit meg Mészáros Lőrinc vághatott zsebre. De ebből mi itt nem kérünk! A szegediek éppen erre a mohó és korrupt fideszes politikára mondtak nemet minden választáson az elmúlt két évtizedben!

 

Hála istennek, hogy jött az önkormányzat tulajdonában álló Szegedi Városkép és Piac Kft. és így az ünnepünk megszabadult azoktól, akik a hagyományainkon csak nyerészkedni akartak!

 

Köszönöm, hogy megmentették a Hídivásárt!

 

Nemes István