Kortárs tánctalálkozón is bemutatják a Zoltánfy Istvánról szóló táncjátékot

Különleges programválogatással készül a Duna Táncműhely 20 éves működésének évfordulója alkalmából, ennek részeként a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó csütörtökön kezdődik, ahol a szegedi festőművész emlékére készült darab is látható lesz.

2019. október 16. 09:53

Kortárs tánctalálkozón is bemutatják a Zoltánfy Istvánról szóló táncjátékot

A szombatig tartó Kalászi Kortárs Tánctalálkozó a Duna Táncműhely 2016-ban bemutatott Álom, álom kitalálom című produkcióval kezdődik.

Az előadás kiindulópontját Palya Bea, Gryllus Samu és Bolya Mátyás azonos című CD-je alkotta, amelyet Juhász Zsolt eredetileg a dunaújvárosi Bartók Táncszínház, majd 2016-ban a Duna Művészegyüttes táncosaival, Horváth Zsófia és saját koreográfiáival vitt színre.

A programban szerepel a tavaly Szegeden bemutatott Képíró című darab is, amelyet Zoltánfy István, fiatalon meghalt festőművész beszédes képei ihlettek. A csütörtökön látható előadás a képzőművészről kiadott kötetből kapta a címét.

A tragikusan fiatalon elhunyt festőművész ihlette táncjátékot tavaly mutatták be Szegeden. (Fotó: Rafai Gábor)

Juhász Zsolt, a Duna Táncműhely alapító-vezetője az M1 aktuális csatorna keddi adásában elmondta, a kortárs néptáncgálán pénteken a közönség többek között olyan alkotók műveit is láthatja, mint Győrfalvay Katalin, Kricskovics Antal és Mosóczi István, valamint Mucsi János, akinek Amazonok című koreográfiájával zárják az estet.

Fellép mások mellett a Duna Művészegyüttes és a Szentendre Táncegyüttes, valamint a Táncművészeti Egyetem hallgatói.