Korrektség, tisztességes tájékoztatás – ezt kéri Kapitány Gergely a róla szóló jogerős ítéletről szóló írás kapcsán. Megkapja

2021. január 12. 21:24

Korrektség, tisztességes tájékoztatás – ezt kéri Kapitány Gergely a róla szóló jogerős ítéletről szóló írás kapcsán. Megkapja

Megjelent koradélután egy írásunk arról, hogy véget ért jogerősen az a per, amelyet Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő indított azért, mert annak idején egy hamisított levelet közölt a Szegedma, neki tulajdonítva azt.

Az ügynek az első fokú tárgyalásán is ott voltunk, ahol Kapitány Gergely Szegedma-főszerkesztő csodálatosnál csodálatosabb módon válaszolt Juhász Csaba bírónak. Többek között ezt mondta a tárgyalóteremben:

„Ha látom ezt a szöveget, és rajtam múlik, nem jelenik meg. Ki volt az az idióta, aki ezt elhiszi?!”

Ezután Juhász Csaba bíró Kapitány Gergely írásbeli vallomásából ezt a mondatát idézte a főszerkesztőnek

„én engedélyeztem főszerkesztőként a megjelenést, de elismerem, nem ellenőriztem a levél tartalmát”.

Szóval voltak érdekességek az első fokú tárgyaláson bőven, első fokon bűnösnek mondta Juhász Csaba Kapitány Gergelyt, de az ügy végül másodfokon folytatódott, majd ott jogerősen véget ért. Erről a jogerős döntésről számoltunk tehát be ma, és nem sokkal azután jött Kapitány Gergelytől ez a levél, nézzék a lenti képernyőmentést, ide kattintva ki is tudják nagyítani az e-mailt.

Szokatlan azt olvasni egy jobboldali újságírótól, hogy korrekt és tisztességes tájékoztatást kér (számon).

Korrekt és tisztességes tájékoztatást nekem, és az olvasóknak kellene számon kérni az összes jobboldali újságírón és szerkesztőségen az origótól a Délmagyarországon, a Szegedmán a Szeged365-ig, hiszen minden lehetőségük adva van ahhoz, hogy korrekten és tisztességesen tájékoztassák az országot, de nem teszik, pont úgy, ahogy a kormány nem teszi például a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan, és akkor a többi példát hagy ne soroljam. Össze sem lehet hasonlítani egy jobboldali, kormánypárti újságíró lehetőségeit egy ellenzéki újságíróéival a korrekt és tisztességes tájékoztatás lehetőségei, feltételei kapcsán – és ez nem olyan rinya, mint amit a Szegeder is előadott a minap.

Szóval furcsa ez a korrekt és tisztességes tájékoztatási kérés, annak kapcsán meg különösen, amit Kapitány Gergely a nyilatkozatában állít:

„Azt, hogy Szegeden a nyilvánvaló tények ellenére elmarasztaló ítélet születik egy nem városházabarát újságíróval szemben, egyáltalán nem meglepetés, sőt erre számítani is lehetett.”

Irodalomórán az iskolákban ekkor kérdezi meg a tanár a diákokat:

Mire gondolt a költő?

  • Mire gondolt itt Kapitány Gergely?
  • Mire gondolt akkor, amikor azt írja, számítani lehetett erre?

Ebből az idézett mondatból elég könnyen ki lehet azt olvasni, hogy Kapitány Gergely akár azt is gondolhatja, gondolja, azt sugallja, hogy a városvezetés befolyásolja, befolyásolni próbálja a Szegeden dolgozó bírókat.

Tőlünk korrektséget és tisztességes tájékoztatást kért Kapitány Gergely. Megkapta, közöltük a nyilatkozatát.

Amelyről viszont egyáltalán nem lehet azt állítani, hogy korrekt és tisztességes volna.

Sőt.

Garai Szakács László

Címlapon

mutasd mind