Korponyai Ernő megvette egyik cége telephelyét, majd jött a végrehajtó

Lassan egy hónapja, hogy él a foglalás, pedig a kárászi házat előtte szépen felújították. A szegedi fideszes önkormányzati képviselőnek, akit a Miniszterelnökség is több mint félmillióval támogat, erre a problémára is megoldást kellene találnia.
Garai Szakács László

2022. február 10. 13:30

Korponyai Ernő megvette egyik cége
telephelyét, majd jött a végrehajtó

Egy kis Baranya megye faluban, Kárászon, a Petőfi utca 17. szám alatti lakóház pompásan megmunkált vaskerítése, lásd fent, épp az italboltra néz. Ez a telephelye a közeli Szászváron székelő DDT Dél-Dunántúli Területrendezési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságnak. Ezt a telephelyet vette meg sietve kitöltött vagyonnyilatkozata szerint Korponyai Ernő szegedi fideszes önkormányzati képviselő 2021 májusában – annyira lelkesen húzott ki mindent a vagyontalan fidelitasos, hogy azt a részt is áthúzta, ahova elvileg írni kellett volna.

 

De vissza Baranyába!

A DDT Dél-Dunántúli Területrendezési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság első embere Korponyai Ernő. Igen, a szegedi fideszes önkormányzati képviselő megvásárolta magának magától a szászvári kft.-je kárászi telephelyét. Majd szép lassan felújította, erről a cég Facebook-oldalán látni állapotjelentést tavaly novemberről.

 

Telephelyfelújítás Kárászon (fotó: DDT Dél-Dunántúli Területrendezési Nonprofit Kft. Facebook-oldala)

 

A kft. „dolgai” egészen változatosak voltak az utóbbi időben:

  • törölték a cég pénzforgalmi jelzőszámát 2020. július 20-án, azaz megszűnt a bankszámlaszámuk az OTP-nél Szegeden az Árkádban,
  • majd 2020. augusztus 24-én végrehajtást jegyeztek be a kft.-re,
  • ezután 2020. december 12-én jött a mentőöv: a GINOP-5.1.7-17 - Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése című pályázaton 57 millió 575 ezer forintot nyertek,
  • 2021. január 29-én újra bejegyezték a cég pénzforgalmi jelzőszámát, ezúttal már a K&H Bank a számlavezető Budapest XXI. kerületében a Lajos utcai fiókban.
  • Ezután 2021. február 1-jén törölték a bírósági végrehajtást.
  • Nagy csend volt ezután egészen idén január 12-éig: „a cég tagja (részvényese) vagyoni részesedésének lefoglalását” kérte egy szegedi végrehajtó.

 

 

A Korponyai Ernő vagyonnyilatkozatában olvasható, Miniszterelnökségtől kapott bruttó 520 ezer forint plusz bevétel a jelek szerint másra megy el.