Koronavírus: kijött az önkéntes karanténból és bement a Parlamentbe a fideszes B. Nagy László – a politikus reagált

Tegnap írtuk meg, hogy B. Nagy László önkéntes házi karantént vállalt, miután március 13-án együtt koszorúzott Rovó Lászlóval, a szegedi egyetemi rektorával, akiről kiderült, hogy elkapta a koronavírust. B. Nagy eddig bírta.

2020. március 23. 21:40

Koronavírus: kijött az önkéntes karanténból és bement a Parlamentbe a fideszes B. Nagy László – a politikus reagált

Frissítés:

B. Nagy Lászlót elérte a Magyar Hang. Nekik azt modnta: 

„A parlamentben kötelező megjelenni, nem tehetem meg, hogy ezekben az időkben kivonjam magam a korlátozott parlamenti működésből. Nem hatósági karanténban vagyok, hanem magamat elzártam mindenkitől, hogy véletlen se történjen semmi. Úgy gondolom, mi tartozunk annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonjuk ki magunkat, főleg ilyen fontos döntések előtt.”

Korábban írtuk:

Hétfőn „a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot” vagy más néven a felhetalmazási törvénynek keresztelt, rendeleti kormányzásról szóló jogszabályról vitáznak a képviselők az Országgyűlésben. Bangóné Borbély Ildikó, MSZP-s országgyűlési képviselő posztolta a Facebookra, amint a szegedi, fideszes B. Nagy sebészi maszkkal a száján ül a helyén a teremben.

„Ez a felelős önkéntes karantén? B. Nagy László fideszes képviselő bent ül a parlamentben! Gratulálok!” – írta felháborodva Bangóné Borbély Ildikó,

majd idézte cikkünket:

Szeged fideszes országgyűlési képviselője is részt vett a március 15-i ünnepségen, amin Rovó László is, így önkéntes karanténba vonul. Ott volt Trócsányi László egykori igazságügyi miniszter is. A képviselőt a Szegedma érte el, nekik mondta el, hogy jó ideje otthon van a családjával, és eddig egyikük sem mutatott tüneteket.

B. Nagy Lászlónak azért kellett önkéntes házi karanténba vonulnia, mert Rovó Lászlóról SZTE-rektorról kiderült, hogy koronavírussal fertőződött, és az sem mellékes, hogy a rektor Olaszországban, Dél-Tirolban volt síelni március 8-át megelőzően.

B. Nagy jelenléte ellen Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője fel is szólalt az ülésteremben. Szabó azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy mit keres az ülésteremben a fideszes képviselő, akinek önkéntes karanténban kéne lennie?

Reagálva Orbán Viktor kijelentésére, miszerint neki 133 bátor emberre van most szüksége, és ők a kormányban vannak, Szabó Tímea azt mondta:

Szeretném megkérdezni, hogy 133 bátor emberre, vagy 133 felelőtlen emberre van szüksége? Mit keres az ülésteremen B. Nagy László képviselő? Mert önöknek minél fontosabb, hogy meglegyen a kétharmad.

A Párbeszéd képviselője azt kérte, hogy a kabinet felhatalmazása a rendeleti kormányzásra legfeljebb 90 napra szóljon, a Parlament pedig álljon át digitális munkarendre.