Koronavírus: felvásárlási láz nincs, de nagyobb forgalmat tapasztaltunk

Nem beszélhetünk felvásárlási lázról a szegedi élelmiszerüzletekben. Körutunk erről győzött meg csütörtökön délelőtt és délután. Igaz, a szokásosnál nagyobbnak forgalmat érzékeltük.

2020. március 13. 07:09

Koronavírus: felvásárlási láz nincs, de nagyobb forgalmat tapasztaltunk

A meglátogatott belvárosi boltok többségében könnyedén fotózhattunk üres polcokat, és azt tapasztaltuk, hogy a hétköznapokhoz képest jelentősen megnőtt a kereslet az ásványvizek, a liszt, a cukor, az étolaj és a száraztészták után.

Mindezek mellett az élelmiszerboltokban tett kirándulásaink arról is meggyőztek, hogy szorgalmasan vásárolják az emberek az olyan könnyen spájzolható termékeket is, amilyen a kávé, a tea, a kakaó és a csokoládé.

Tömegjelenteknek azonban sehol nem voltunk tanúi, noha összességében elmondható, hogy érzékelhetően nagyobb volt a boltokban a forgalom, mint azt egy átlagos csütörtöki nap indokolt volna.

A szegedi gyógyszertárakban érdeklődve megtudtuk, hogy a szájkendő továbbra is hiánycikk, hét-tíz nappal korábban lehetett utoljára kapni. Most azonban senki nem tudta megmondani, mikortól lesz újból megvásárolható.

Megnyugtató, hogy a kézfertőtlenítőből sehol nincs hiány. Mint a patikákban megtudtuk: ezek több formában egyaránt kaphatóak. Könnyebbséget jelent, hogy a keresletet azért is képesek kielégíteni, mert sok gyógyszertárban készítik a kézfertőtlenítőket. Mivel az ehhez szükséges alapanyagok jelentős mennyiségben rendelkezésre állnak, nem kell arra számítani, hogy belátható időn belül hiánycikké válna.

B. P.