Kormányrendeletet módosítottak, hogy közel milliárdos villát építhessenek Áder Jánosnak

Legyen megfelelő a luxus, ahol kipihenheti az államfői teendőkkel járó fáradalmakat.
Cservenák Zoltán

2022. április 30. 21:18

Kormányrendeletet módosítottak, hogy közel milliárdos villát építhessenek Áder Jánosnak

Sok mindent kellett aláírni és a lehető legkevesebb törvényt visszadobni, Áder János ebben tökéletes munkát végzett. Nem csoda, Orbán Viktor tudja, hogy köszönje meg Áder János áldozatos munkáját.

 

Hadházy Ákos közérdekű adatigénylése után derült ki, hogy az „ökoelnök” imidzsét építgető Ádernek egy nagyjából 364 négyzetméteres Béla király úti villát építettek át és bővítettek 720 négyzetméteresre, mintegy 930 millió forintért.

 

A falakig visszabontott épületnek nem csupán a hasznos területét duplázták meg, arra napelemes „cserepet” raktak, így zöld energiát is hasznosít majd.

A Béla király úti Áder-villa (kép forrása: RTL Híradó)

A budapesti XII. kerület építési szabályzata nem engedett volna ekkora területű ingatlant az adott telekre, ezért módosították a szabályzatot Áder János villája kedvéért.

 

A leköszönő köztársasági elnök élete végéig jár havi 4 millió forintos nyugdíj, rezidenciahasználat, ami vélhetően a fent említett épület lesz, szolgálati autó és sofőr, valamint iroda háromfős titkársággal. Áder alapítványát is kitömték néhány állami százmillióval néhány hete.

 

Hadházy Ákos az RTL Híradónak azt mondta, hónapokkal ezelőtt kérte az építkezésre szánt összeget, de azt a járványra hivatkozva nem kapta meg a Pénzügyminisztérium Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságától. Végül most, a választások után elmondták az árát. Hadházy Ákos szerint szándékosan titkolták az adatot a választásokig.