Korlátozások és ellátási nehézségek lehetnek egyes töltőállomásokon, Szegeden már van olyan kút, ahol nem adnak hatósági áras üzemanyagot

A MOL tájékoztatása szerint a jövő héten sem benzint, sem pedig dízel üzemanyagokat nem lesz képes szállítani azokra a benzinkutakra, amelyek a tavaszi benzinárstop bevezetésének időpontja után kötötték meg a szerződésüket az olajvállalattal. Ez a döntés ellátási nehézséget okozhat majd az ország több területén is.
Vass Imre

2022. november 19. 14:06

Korlátozások és ellátási nehézségek lehetnek egyes töltőállomásokon,
Szegeden már van olyan kút, ahol nem adnak hatósági áras üzemanyagot

A problémák már pénteken jelentkeztek, egy vidéki kisebb kút már jelezte, egy rendszámra gázolajból és 95-ös benzinből egy napra legfeljebb 1 litert adhatnak ki. Erről a Facebook-on is tájékoztatták a vásárlóikat.

 

 

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke elmondta, van már olyan kút, ahol gyakorlatilag teljesen leállították a lakossági ügyfelek kiszolgálását.

 

Egy olvasónk tájékoztatása szerint szombaton az egyik újszegedi benzinkútnál már nem lehetett kapni hatósági áras üzemanyagot, minden vásárlónak a teljes árat kellett kifizetnie. Ahogy a pórul járt fiatalember elmesélte, erről semmilyen tájékoztatás nem volt kihelyezve a kúton és csak bent a shopban szembesültek ezzel, amikor már tele tankolták az autójukat.

 

Azt azonban nem lehet tudni, hogy a benzinkút milyen alapon hozott ilyen döntést, mivel a jogszabályok nem változtak, a kutaknak kötelezettsége hatósági áron biztosítani az üzemanyagot a vásárlóknak.

 

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind