Könyvtárakban is ki lehet tölteni az online népszámlálási kérdőívet – tizenhárom helyen várják a szegedieket

Beiratkozási és díjfizetési kötelezettség nélkül, ingyenesen ki lehet tölteni az interneten a népszámlálási kérdőívet a magyarországi könyvtárakban. Szegeden, a Somogyi-könyvtár Dóm téri épületében és tizenkét fiókkönyvtárban is várják azokat, akiknek nincs saját számítógépük, vagy otthoni internet-hozzáférésük.
Rafai Gábor

2022. október 06. 16:35

Könyvtárakban is ki lehet tölteni az online
népszámlálási kérdőívet – tizenhárom helyen várják a szegedieket

A Központi Statisztikai Hivatal és a hazai könyvtárak szakmai képviseletei között létrejött megállapodások eredményeként a hazai könyvtárak többségében is eleget tehetünk adatszolgáltatási kötelezettségüknek online.

 

– A kérdőív online kitöltése a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az adatszolgáltatásnak. A KSH szeretné biztosítani, hogy ez a lehetőség mindenki számára elérhető legyen, ezért van kiemelt jelentősége a most aláírt megállapodásoknak – mondta Mag Kornélia, a KSH elnökhelyettese.

 

Szegeden a Somogyi-könyvtár központi épületében, a Dóm téren várják nyitvatartási időben azokat, akik otthoni internet-hozzáférés hiányában itt szeretnék kitölteni a népszámlálási ívet. Ezen kívül Klebelsbergtelep kivételével tizenkét fiókkönyvtárban is eleget tehetnek adatszolgáltatási kötelezettségüknek a szegediek.

 

 

Fontos, hogy a kitöltéshez mindenki vigye magával a KSH-tól postai úton megkapott levelet, ami tartalmazza 12 jegyű belépőkódjukat.

 

– A könyvtárosok csak technikai segítséget nyújtanak, azaz az eszközöket biztosítják, valamint az internetes felület megnyitásában segíthetnek, adatvédelmi szempontok miatt a kérdőív kitöltését mindenki csak önállóan végezheti el – mondta érdeklődésünkre Andóczi Balogh Éva, a könyvtár PR-munkatársa.

 

A népszámlálási kérdőíveket a könyvtárakban is október 1. és 16. között válaszolhatják meg a Népszámlálás oldalán azok, akik önállóan szeretnének eleget tenni adatszolgáltatási kötelezettségüknek.