Könnyed edzőmeccsel indult az új bajnoki idény: Pick Szeged–CYEB Budakalász 40–25 (frissítve)

Az első kötelezően lejátszandó meccsen túl van a bajnoki döntőhöz vezető úton a Pick Szeged.
Könnyed edzőmeccsel indult az új
bajnoki idény: Pick Szeged–CYEB Budakalász 40–25 (frissítve)

Pick Szeged–CYEB Budakalász 40–25 (19–14)

K&H férfi kézilabda, 1. forduló, Szeged, Pick Aréna, 1000 néző vezette: Nagy Ferenc, Thúróczy Szabolcs.

Pick Szeged: Mikler 3, Alilović – Tønnesen 3, Miguel Martins 2, Szita 4, Gaber, Šoštarić 6, Frimmel 6(3), Bánhidi 3, Ludmán 1, Garciandía 2, Bombač, Mačkovšek 2, Blonz 1, Rosta 7. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

CYEB Budakalász: Váczi, Gjorgjeski – Kovács, Tyiskov 1, Koncz 5, Fórizs, Mikhalin 2, Vrhovina, Kiss 5, Varjú 7(6), Jurić-Grgić 2(1), Papp 1, Sinkovits 1, Berényi, Maracskó 1, Dávid. Vezetőedző: Csoknyai István.

Hétméteresek: 3/3, illetve 8/7.

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc.

 

Érdekes „adat”: a Budakalász újra elsőzött: velük játszották a Pick Arénában az első bajnokit a kékek, 35–26-ra nyertek akkor Rostáék.

 

Megadta a módját a bajnok a kezdésnek:

  • kiállították a bajnoki serleget,
  • a Pick Kézilabda Akadémia U20-as csapata sorfalat állt felnőtt csapatnak,
  • a kezdődobást dr. Bérczi Mihály, a klub 92 éves alapítója végezte el: komolyan vette, Rostának oda kellett mennie hozzá, neki passzolt a kezdő sípszó után.

 

A meccs előtt azt láthattuk a kivetítőn, ahogy Bodó Bombázó Richárd Veszprémben a bajnoki döntő visszavágója után szeretetből éppen JCP-t gyilkolta: megható felvételek voltak. Majd jött a Pick Szeged-induló. Pick-mezes cheerleaderek – a felvezetése tehát rendben volt a Szeged negyvenhetedik bajnoki idényének.

 

És a meccs is rendben volt.

 

A szezon első gólja Rostáé volt, Mačkovšek bejátszását dobta be könnyedén behajolva a hatosra Váczi mellett. Szita a tizennyolcadik percben lépett először pályára 11–7-es kék-vezetésnél, ekkor kezdték a nyitott védekezést gyakorolni, kijött a szegedi fal a kilencesre, sőt, 12-13 méteren már zavartak Szitáék; övé lett az első két perces szegedi kiállítás ebben a szezonban. Alilović az első félidőben negyvennégy százalékos hatékonysággal védett.

 

 

Béke volt, nem volt semmi gond.

 

A második félidő kezdődobása a születésnapját ünneplő Kiss Zoltáné volt.

 

Az első érdemi tapsot Mikler kapta a második játékrészben, de nem egy bravúros védésért, hanem harmincnyolc méterről lőtt góljáért: szépen ívelte át a pályát egy elrontott Budakalász-támadás után emberelőnyben. 

 

Az első Mikler-gól

 

A 43. percben aztán meglett, amire nagyon vártunk: Szita Zoltán meglőtte első szegedi gólját, azzal lett 26–18. A negyvenhetedik percre lett meg a tíz gólos különbség, először, 29–19; Šoštarić lőtt két gyors gólt egymás után ekkor. Az 50. perceben újoncot avattak a kékek, Tisza Levente kapott értékes bajnoki perceket JCP-től. Meg is hálálta: rögtön remek védekezéssel mutatkozott be a szélen, labdát szerzett, amiből Blonz dobhatott aztán ziccert. Ez annyira örömteli esemény volt, hogy a játékvezetői asztalnál technikai hiba történt: elromlott az eredményjelző és az óra is, így Süli Róbertnek rendre be kellett mondani a gólszerzők mellett azt is, mennyi van még a meccsből. Az 59. percben aztán megint elsült Roli keze, kétszer egymás után üres kapus gólt lőtt – harmincnégy másodperc telt el a két találta között. A negyvenedik gólt a másik újonc, Ludmán lőtte az utolsó pillanatban, ezzel lett 40–25.

 

Mikler, persze, védett is, nemcsak gólvágózott: ötven százalékkal.

 

Az idény elejét jelzi az is, hogy kicsit sok hetest fújtak a kékek ellen, de legalább Varjú Martin ernyedetlenül gyakorolhatta a büntetődobást: mindet be is vágta mindkét szegedi kapusnak, az elrontott budakalászi hétméteres még Jurić-Grgićé volt, Alilović védte.

 

Szeptember 8-án, csütörtökön este hattól újra a Pick Arénában játszanak a kékek, a Cegléd jön majd.

 

Így értékeltek az edzők a meccs végén: