Könnyed aratás az év utolsó meccsén: Pick Szeged–Budakalász 35–26 (21–16)

Azért az első félidőben kapott 16 gólra kicsit fölszaladt a szemöldökünk.
Cservenák Zoltán

2021. december 11. 19:55

Könnyed aratás az év utolsó meccsén: Pick Szeged–Budakalász 35–26 (21–16)

Pick Szeged–Budakalász 35–26 (21–16)

K&H férfi kézilabda liga, 12. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1970 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.

Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 4/3, Garciandia 4, Gaber 2, Rosta 4, Bodó 9, Blonz 5. Csere: Martins 3, Tönnesen 4, Mackovsek, Frimmel, Sostaric, Henigman, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Budakalász: Gjorgjeski – Varjú, Perisics 3, Schmid 2, Mikhalin 2, Juric-Grgic 3/1, Holpert. Csere: Váczi D. (kapus), Sinkovits 2, Tyiskov 3, Kiss B. 3, Kovács D. 1, Koncz 4, Maracskó 3, Fórizs, Dávid. Vezetőedző: Csoknyai István.

Hétméteres: 3/3, ill. 2/1.

Kiállítás: 8, ill. 4 perc.

 

Megszokhattuk, hogy a Bajnokok Ligája meccsek után kell a csapatnak fél félidő míg újra beindul a gépezet, de most pörögtek a fiúk, 4–1-re már az elején „elszaladtak”.  

 

Mentek a mieink, mint kombájn a búzatáblában, de a védekezésre nem igazán figyeltek, igaz a vendégek sem nagyon tudtak „beleszólni” a Pick-támadásokba, így jött össze a félidőre 37 gól, szerencsére a mieinknek kedvező, kényelmes, 21–16-os eloszlásban.

 

Ez volt a Pick második meccse két napon belül, így nem is lett 40 lőtt gól a vége, de ezt senki nem bánta. A második félidőben már a védekezés is jobb volt, mutatja ezt a 10 kapott gól, Bodó Richárd pedig régen látott magabiztossággal termelte a gólokat: 13 lövéséből 9 talált kapuba.

 

A vége 35–26, kényelmes győzelem az évzárón.

 

A találkozón többen pihentek, pályára léphetett Hegedűs Patrik, a Pick Akadémia tehetsége, így az év utolsó mérkőzéséből gond nélkül válhatott egy csarnokavató afterparty a kilátogató mintegy 2000 szurkoló nagy örömére.

 

 

Csoknyai István a meccs után a Kiel legyőzéséhez és az új csarnokhoz is gratulált a Pick Szegednek. Megjegyezte, látszott, hogy kicsit fáradtak a szegediek, de ez érthető a csütörtök esti Bajnokok Ligája-találkozó után. Dicsérte csapatát, ami végig hat gólos különbségen beül tartotta magát, csak a végén kapott gólok miatt lett kilenc közte.

Juan Carlos Pastor szerint a legfontosabb a megszerzett két pont, és az, hogy pihentetni tudtak több kulcsjátékost is. „Úgy gondolom, hogy az első félidőben is eldőlhetett volna már, vezettünk kilenc góllal is, de vissza tudtak jönni a meccsbe” – elemzett a Pick Szeged edzője, aki mindenkinek boldog karácsonyt kívánt.