Koncertet és operettgálát is kínál a héten a Szegedi Nemzeti Színház

Igazi zenés hét elé néz a szegedi társulat. Pénteken mutatják be Juronics Tamás rendezésében Eisemann ismert slágerekkel teli operettjét, az Egy csók és más semmit. Előtte, kedden este a Honeybeast a nagyszínházban ad koncertet Ráskó Eszter humoristával kiegészülve, szerdán pedig Emlékszel még? címmel operettslágerekkel várják a közönséget.
Rafai Gábor

2022. november 21. 15:52

Koncertet és operettgálát
is kínál a héten a Szegedi Nemzeti Színház

Kedden Mindenkiderül! Ez ugyanis a címe a Honeybeast és a Dumaszínház egyik legsikeresebb művésze, Ráskó Eszter közös, humorral bőven megfűszerezett koncertjének.

 

A Honeybeast az elmúlt években olyan produkciókat állított az ország legfontosabb és legpatinásabb koncerttermeinek színpadjaira, amelyek megmutatták, hogy a popzene a komolyzenével, vagy akár a kortárs tánccal ötvözve képes új minőséget teremteni, ezzel is szélesítve a szórakoztatóműfaj határait.

 

A zenekar idén ősszel ismét turnéra indul. 

 

Ezúttal nem komolyzenészek, vagy táncosok lépnek fel a Honeybeasttel, hanem a művészetet ősidőktől átható humor teszi majd tiszteletét a színpadon: Ráskó Eszter légies könnyedséggel, metsző őszinteséggel, és sziporkázó szellemességgel képes akár leghúsbavágóbb problémák kacagtató „kiderítésére” is.

 

Eszter, és a Tarján Zsófi vezette zenekar ezen a turnén azt fogja bizonyítani, hogy vannak pillanatok, amikor egyedül az emberi szellem egyik legcsodálatosabb megjelenése, a humor tud segítségünkre lenni. Az a humor, amely lehet keserű, fanyar, pikánsan csípős, vagy mindez egyszerre. 

 

Hogy a közös előadások során, Eszter és a Honeybeast milyen arányban keveri ki a zene és a stand up koktélját, az legyen meglepetés, hiszen a végén úgyis Minden kiderül.

Ismét összeáll a szegedi társulat egy operettgálára 

Idén tavasszal a Szegedi Nemzeti Színház tavaszköszöntő operett-összeállítással kedveskedett nézőinek, melyet novemberben ismét műsorra tűznek. 

 

A világjárvány, a háború, az energiaválság mindannyiunk életét megkeseríti, azonban társulat két és fél órára megpróbálja feledtetni a rideg valóságot. 

 

Emlékszel még a szabad életre? A szerelemre? Az önfeledt mulatásra, a szédítő keringőkre? A sírva-vigadásra?

 

Czene Zoltán rendezésében olyan népszerű szerzők sláger-számai csendülnek fel esten, mint Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Szirmai Albert vagy J. Strauss.

Szereplők

  • Dobrotka Szilvia
  • Ferenczy Orsolya
  • Görbe Norbert
  • Kónya Krisztina
  • Rétfalvi Tamás
  • Szabó Dóra Cintia
  • Szélpál Szilveszter
  • Tötös Roland
  • Varga Anna

 

Konferál: Szívós László