Koncertekkel és operettekkel búcsúztatják az évet a színházban

A Kisszínházban az idén huszonöt éves szegedi Storyville Jazz Band, míg a nagyobbik játszóhelyen a Budapest Klezmer Band ad koncertet szerdán este a Szegedi Nemzeti Színházban. A két vendégelődást követően két operett – az Egy csók és más semmi, valamint a Denevér – két-két előadásával búcsúztatja az óévet a társulat, majd február 17-ig kényszerszünet következik az energiaválság miatt.
Rafai Gábor

2022. december 27. 10:04

Koncertekkel és
operettekkel búcsúztatják az évet a színházban

Falusi Mariann és Dunai Tamás lesz Fegyáék vendége

Jávori Ferenc Fegya több, mint 30 évvel ezelőtt alapított a Budapest Klezmer Bandet. A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. 

 

A formáció Fegya szerzeményeit, átiratait játssza, virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A szegedi produkció a közönség számára egy igazi zenei utazást ígér.

 

A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét. 

 

A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

 

A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A több mint másfél órás Klezmer varázs című esten új oldaláról is megismerhetjük a zenekart: vendégük leszFalusi Mariann és Dunai Tamás. 

 

A koncert december 28-án, szerdán este 7 órakor kezdődik a nagyszínházban.

 

 

A közönséggel együtt ünnepli születésnapját a szegedi zenekar

 

A szerdán a Kisszínházban színpadra álló Storyville Jazz Band idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. 

 

A szegedi együttes ez idő alatt zeneileg eljutottak a tradicionális dixieland zenétől a jazz korszak szinte minden stílusáig. 

 

Az eltelt időszak alatt, a tagok cseréjé és a velük koncertező művészek hatása sokat változtatott a zenei arculatukon. A jubileumi koncert alkalmából a közönség együtt ünnepelhet a zenekarral, 

 

A könnyed kikapcsolódást ígérő koncerten Almási Enikő énekel, aki tíz éve csatlakozott a zenekarhoz.

 

A koncert december 28-án, szerdán este 7 órakor kezdődik a Kisszínházban.