Koncerteket is kínál idén a szabadtéri Újszegeden: jön a Budapest Bár, Dés László és Presser Gábor, itt ünnepli születésnapját Rost Andrea

– Idén nyáron először – jelentette be Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója csütörtökön. A liget színpadán két musicalt, egy zenés komédiát és egy krimit is láthatnak a nézők.
Rafai Gábor

2022. január 27. 13:47

Koncerteket is kínál idén a szabadtéri Újszegeden: jön a Budapest Bár, Dés László és Presser Gábor, itt ünnepli születésnapját Rost Andrea
  • A Szegedi Szabadtéri Játékok ez évi újszegedi programjai június 22-én indulnak a Boban Marković Orkestar koncertjével.
  • Ezt követően a Budapest Bár gondoskodik majd a remek hangulatról. Az idén 15 éves zenekar ezúttal is a régi korok kedvenc muzsikáit hangolja újra egy nosztalgikus és üdítő est keretében július 6-án.
  • A bárhangulat ezután is folytatódik Dés László dzsesszdallamokkal tűzdelt koncertjén. A Liszt- és Kossuth-díjas zeneszerző olyan kiváló vendégművészek társaságában érkezik Szegedre július 20-án, mint Básti Juli és Nagy Ervin.
  • A hagyományteremtő koncertsorozatot a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János közös koncertje folytatja.  A dal a miénk című, magával ragadó esten a legendás előadók augusztus 10-én a modern hangzásvilág fúziójával lepik meg a zenerajongókat.
  • Augusztus 17-én Rost Andrea operaénekes egy koncerttel ünnepli születésnapját a ligetben. A világhírű szoprán és vendégei három tételben, három műfajban töltik meg dallamokkal a ligetet, egy nagyszabású koncert show-ban.
  •  

 

A színházi előadások sorát a Sakk című musical nyitja június 24-én és 25-én. Tim Rice Grammy- és Oscar-díjas szövegíró Björn Ulvaeus és Benny Andersson zenéjével egy 1979-es amerikai–szovjet sakk világbajnokságot álmodott meg, ahol a táblás játék mögött hatalmi versengés és érzelmi viharok dúlnak.

 

A dominógyilkosság című kétrészes krimi két előadása folytatja a sort. Szente Vajk és Galambos Attila krimije két estén át, július 22-én és 23-án látható. A Játékszín izgalmas előadásának helyszíne egy katamarán, ahol a külügyminisztérium nyolc fontos embere készül egy könnyed hétvégét eltölteni. Az este egészen kellemesen indul, míg elő nem kerül egy levél, ami mindent megváltoztat.

 

Augusztus 6-án a Gyöngyhajú lány balladája című, látványos ExperiDance musical érkezik egyetlen estére az újszegedi színpadra kiváló táncművészek és neves hazai énekes színészek előadásában.

 

A 2022-es évadot a húsz éve töretlen népszerűségű Anconai szerelmesek zárja Újszegeden. A Veres1Színház előadása az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvözi a klasszikus magyar humorral és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel. Szilágyi Annamária rendezése felhőtlen szórakozást ígér augusztus 19-én és 20-án az újszegedi liget lombjai alatt.

 

 

A Dóm téri előadások programját már tavaly novemberben bejelentették a játékok szervezői:

 

Ezt láthatjuk jövő nyáron a Dóm téren: jön Petőfi, a vitéz, bemutatják a Chicagót és visszatér a Mamma Mia!

 

 

  • A Fogadalmi templom ikertornyai előtt július 1. és augusztus 20. között négy produkció tizennégy előadását láthatják majd a nézők. Az évadot a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Petőfi Sándor életéről szóló Szabadság, szerelem! Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játékának ősbemutatója nyitja.
  • Július 8-ától négy estére visszatér a Dóm tér legsikeresebb musicalje, a Mamma Mia!
  • Július 29-én és 30-án pedig a világ operarepertoárjának egyik legsikeresebb darabja, Giuseppe Verdi La Traviatája a nemzetközi hírű Macerata Opera Festivállal koprodukcióban kerül színre.
  • Az évadot a Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a fesztivál életében először színpadra kerülő Chicago zárja.

 

Mától a fesztivál mindkét játszóhelyének előadásaira lehet jegyet és bérlet váltani online vagy a Reök-palotában található Fesztivál Jegyirodában, ahol meglepetéssel is várják az érdeklődőket.