Komjáti, Fodor és Botka: Olyan Dorozsmát szeretnénk, ahol minden szegedi szívesen élne

Egy költségvetési módosító javaslatot sem nyújtott be az eddigi dorozsmai képviselő, ezen változtatna Komjáti Zoltán, az Összefogás Szegedért dorozsmai képviselőjelöltje. Komjáti és Fodor Antal a településrészi forrásokat is másként használná fel, utakat, járdákat építenének a pénzből. 

2019. október 05. 18:26

Hiába lógott az eső lába, sokan kilátogattak a dorozsmai szélmalomhoz, az őszi családi napra. A gyerekek a Grimm-Busz Színház előadását és a népi játékokat élvezték leginkább, a felnőttek pedig örültek annak, hogy a gyerekek boldogok. Jutott idő persze Kiskundorozsma ügyeire is, amit a rendezvényre kilátogató Botka Lászlóval és az Összefogás Szegedért jelöltjeivel bárki meg is beszélhetett.

Botka László polgármester elmondta: Szeged és Kiskundorozsma legfontosabb értéke, hogy összetartó közösség. Emlékeztetett: Dorozsma idén ünnepelte újratelepülésének 300. évfordulóját. Békés munkát ígért a helyieknek, és olyan képviselőket ajánlott a figyelmükbe, akiknek határozott elképzelésük van a városrész fejlesztéséről, akik jól megértetik magukat a városvezetéssel, Komjáti Zoltán és dr. Fodor Antal személyében.

Komjáti Zoltán (Összefogás Szegedért Egyesület)
Körzete:
Kiskundorozsma

Tervei:
– Új medence építése Sziksósfürdőn
– Átfogó járdafelújítási program beindítása
– Jegyautomata telepítése Dorozsma központjába
– A Jerney utcai iskola és óvoda felújítása
– Kerékpárút építése Bordány irányába
– Új kedvezménykártya azoknak, akiknek 6791-es az irányítószámuk
– A 67-es buszjárat rácsatlakozó járattal történő bővítése
– Az internetszolgáltatás fejlesztése
– A zöld és a szelektív hulladékgyűjtési rendszer fejlesztése

Komjáti Zoltán, az 1-es számú választókerület képviselőjelöltje a szeged.hu-nak elmondta, szeretné, hogy a dorozsmai részönkormányzat visszakapja a régi rangját. Bár fontosnak tartja a közösségi rendezvényeket, nem csak pörköltözésre kíván költeni. Komjáti aktívabban képviselné a dorozsmai érdekeket, mert a jelenlegi képviselő egy költségvetési módosító javaslatot sem vitt a közgyűlés elé. 

"Ha megválasztanak, éjt nappallá téve kell dolgozni azon, hogy Dorozsma újjáépüljön. A képviselői alapomat a településrész fejlesztési forrásaként kezelem majd, abból jutni fog járdák felújítására is. Fontosak a közösségi programok, ezután is lennének, de maradandó értékeket is létrehoznánk. Ez akarat kérdése. Olyan Dorozsmát szeretnénk, ahol a közösség része lehet mindenki, politikai, rokoni vagy baráti kapcsolataitól függetlenül. Ennek a közösségnek a kiskertekben élők is teljes jogú tagjai kell legyenek. Szeretnénk, hogy minden szegedi úgy érezze, jó lenne Dorozsmán élni." – tette hozzá.

Fodor Antal: több mint 10 kilométernyi járdát építünk!

Dr. Fodor Antal a 2. választókerület, azaz Rókus, Kálvária, Béketelep és Kiskundorozsma képviselőjelöltje az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben. A jelölt úgy látja, a választások tétje, hogy továbbra is jó irányba mennek-e a dolgok, Szeged szabad város marad, vagy itt is a Fidesz egyik bábja lesz a polgármester.

Kiskundorozsmán az egyik legnagyobb probléma a járdák állapota, ezért Béketeleppel együtt 10 kilométernyi járdát szeretnének építeni közösen Komjáti Zoltánnal és a városvezetéssel. 

Dr. Fodor Antal a Vályogos utcát is szeretné rendbe tenni, a Jerney utcai óvodát pedig teljesen felújítják a következő ciklusban.

(fotók: Iványi Aurél)

Vélemények

mutasd mind