Költségvetési csalás és korrupció ügyében kérheti az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész

A szocialista pártigazgató és országgyűlési képviselő tagadja a korrupciós vádat.
Cservenák Zoltán

2022. április 28. 15:20

Költségvetési csalás és korrupció ügyében kérheti az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész

Polt Péter legfőbb ügyész kérni fogja az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését korrupció gyanúja miatt – írja a Magyar Nemzet. Molnár mentelmi jogáról az új Országgyűlés és a frissen megalakuló mentelmi bizottsága dönthet majd.

 

Molnár Zsolt MSZP-s pártigazgatóra egy fiktív számlázás és költségvetési csalás gyanúja miatt vizsgált ügyben tett terhelő vallomást Fuzik Zsolt. Fuzik nem csak Molnár Zsoltra vallott, hanem Horváth Csaba és Tóth Csaba ugyancsak MSZP-s politikusokra, valamint Baja Ferencre is.

 

A gyanú szerint Fuzik társaival 19 milliárd forint értékben állított ki fiktív számlákat, az ügyben érintett cég a Sys IT services Kft. lehetett.  

 

„Fuzik vallomása szerint Tóth és Horváth a zuglói parkolási cég, a SIS Parking Kft. nyereségéből több mint negyedmilliárd forintot kaphatott, míg Molnár és Baja azért kérhetett pénzt, hogy ne támadják meg a Sys IT Services Kft. és a BKV között kötött informatikai szolgáltatásokról szóló, 19 milliárd forintos szerződést”

 

– írja a Magyar Nemzet.

 

A lap idézi Fuzik Zsolt vallomását, aki azt mondta a nyomozóknak, hogy 

 

„Molnár 40, Baja pedig 30 millió forint kenőpénzt kaphatott”.

Címlapon

mutasd mind