Kollaboráció az irodalomért: Tricikli fesztivál 2022 Szegeden, Magyarkanizsán és Sepsiszentgyörgyön

Vajsenbek Péter

2022. június 02. 19:34

Kollaboráció az irodalomért:
Tricikli fesztivál 2022 Szegeden, Magyarkanizsán és
Sepsiszentgyörgyön

A tavalyi sikereken felbuzdulva ismét megrendezik a Tricikli fesztivált. Ahogyan önmagukról írnak Facebook-oldalukon:

 

„A Tricikli Fesztivál három irodalom iránt elkötelezett közösségi tér kollaborációjaként indult Szegeden 2021-ben. 2022-től kezdődően Magyarkanizsán és Sepsiszentgyörgyön is megrendezett mozgó irodalmi fesztivál.”

 

Jegyek, itt, a Tixa oldalán érhetők el.

 

A szegedi befogadóintézmények között a Kék Elefánt kávézó, a Somogyi-könyvtár, a Grand Café, a Megálló Közösségi Ház, az Agárúr kávézó, a Jazz Kocsma és a Kövér Béla Bábszínház is megtalálható.

 

 

Június 17., péntek

14:00 Kék Elefánt kávézó – A Tricikli Fesztivál hivatalos megnyitója és a Prae Kiadó szerzőinek bemutatkozása. Vendégek: Balogh Endre, Péczely Dóra, Szeles Judit és Tóth Réka Ágnes.

16:30 Somogyi-könyvtár – Kemény István Állástalan táncos című könyvének bemutatója. A szerzővel Klajkó Dániel beszélget.

19:00 Grand Café – Ráolvasás: Závada Pál Apfelbaum. Nagyvárad, Berlin című könyvének zenés bemutatója. A szerzővel Bombitz Attila beszélget. Zene: SimpPetiet Band. A belépés jegyhez kötött.

22:00 Grand Café – Éjszakai mise. A fesztiválra meghívott szerzők közös felolvasása és ünnepi kézirat-licit.

 

Június 18., szombat

9:00 Megálló Közösségi Ház – „Árral úszni mindig öröm, csengőt csenget, aki kijön. Gólyalábon ott a Kaló, bábsimire gyertek, hahó!”

– Testközelben a Kövér Béla Bábszínház interaktív játékai és különleges akármijei. Kézműves vásár, bábkészítés, no meg bográcsos ebéd a szakállas szakácstól. Gyerekverseit az árnyas udvarban felolvassa: Krusovszky Dénes. A szerzővel Katona Alexandra beszélget.

16:00 József Attila Kerékpáros Emléktúra Balog József és Turi Tímea vezetésével

18:00 Agárúr kávézó – A szegedi négyesfogat. Felolvas Bencsik Orsolya, Hász Róbert, Orcsik Roland és Szilasi László. A helyszínen Tar Brigitta kiállítása.

20:00 Jazz Kocsma – Dániel András-Csepregi János-Kollár Árpád bemutatja: Nyuca bestiárium. A szerzőkkel Taskovics Viktória beszélget. Utána: Szeged Soul – DJ Kő. A belépés jegyhez kötött.

 

Június 19., vasárnap

10:00 Kövér Béla Bábszínház – Mesétől a színpadig: hogyan jut el a varázslat a könyv lapjairól a műhelyen át a nézőtér elé? Kiscsoportos túra a kulisszák mögött, középpontban a Mara és a pillangófül című történettel. A színház előtt Versetmondó Messzelátó és Dániel András. Utóbbi dedikál. A belépés jegyhez kötött.

Címlapon

mutasd mind