Ködből úszunk a napsütésbe

Ebédidőre kiderülhet, olyannyira, hogy az összes felhő továbbállhat, és egészen éjszakáig tiszta lehet a szegedi égbolt.
Garai Szakács László

2022. november 09. 06:53

Ködből úszunk a napsütésbe

Reggel még teljesen reménytelennek tűnik minden, de amennyire, ködös, párás időben megyünk dolgozni, annyira szép, napsütéses időben kezdhetünk ebédelni, hogy aztán szikrázó napsütésben fejezzük be ma a munkát – már aki hagyományosnak tekinthető nyolc órás műszakban, délután négyig dolgozik. Merthogy délután gyönyörűen, szinte nyáriasan süt majd a nap, a szintét a hőmérsékleti értékekből vesszük észre. Ugyanis hat fokra keltünk, a napi maximum tizenöt lesz, és tíz fokban alhatunk ma el. A szél délkeleten kezd, majd lassan irányt váltva délről fúj, napközben azért érezzük majd, hogy mozog a levegő.

 

A levegőminőség közepes, a köd, a párásság, a fűtési szezon miatt ez nem meglepő. A pollenhelyzet hetek óta ugyanolyan, nem akarnak elfogyni az allergén növények magvai a levegőből.

 

 

Ha van lehetősége, menjen le egy kicsit napozni délután cigarettázó kollégáival. Régen sütött ilyen szépen és zavartalanul a nap, mint amilyen napsütésre ma esélyünk van.